• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak mocy

kOnOr1989

Początkujący
Punktów
0
Dzień dobry,od jakiegoś czasu gdy wracam z pracy auto traci moc ,po około 20km.jedzie jak by miało 60koni.gdy zgasze to nie chce odpalić,objawy ustępują po schłodzeniu auta.peugeot 407sw benz.1.8.prosze o pomoc

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Jak na zimnym ok a na rozgrzanym się dupcy to może być początek końca czujnika położenia wału. Dziękuję wisisz czekoladę bo to będzie to

kOnOr1989

Początkujący
Punktów
0
Zawory może pusZczaja? To zagazowane jest?
Nie nie jest w gazie
Automatyczne połączenie postów:

Jak na zimnym ok a na rozgrzanym się dupcy to może być początek końca czujnika położenia wału. Dziękuję wisisz czekoladę bo to będzie to
Podczas wymiany sprzęgła czujnik miał jakiś nagar ,został obczyszczony i wsadzony spowrotem,sprawdzę wszystko,gdzies czytałem że czujnik przepływu powietrza może byc

Podczas wymiany sprzęgła czujnik miał jakiś nagar ,został obczyszczony i wsadzony spowrotem,sprawdzę wszystko,gdzies czytałem że czujnik przepływu powietrza może byc

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
No najlepiej podłączyć kompa i zerknąć w parametry. Jak błędu nie będzie a wykaże 5 ton powietrza na min to wiadomo gdzie szukac

kOnOr1989

Początkujący
Punktów
0
No najlepiej podłączyć kompa i zerknąć w parametry. Jak błędu nie będzie a wykaże 5 ton powietrza na min to wiadomo gdzie szukac

Na kompie nic nie wyszło oprócz pompy paliwa którą ktoś kiedyś na krótko w bezpieczniki wsadzil,tylna klapa i czujnik położenia kierownicy,a przepływ powietrza pokazuje na kompie?

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ja kiedyś , przycisnąłem przewód od zAsilania paliwem i też było brak mocy na benzynie.a wczesniej chodził

Na kompie nic nie wyszło oprócz pompy paliwa którą ktoś kiedyś na krótko w bezpieczniki wsadzil,tylna klapa i czujnik położenia kierownicy,a przepływ powietrza pokazuje na kompie?
Może ,by tej pompie się przyjrzeć? Może już się kończy?

Do góry Bottom