• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak ogrzewania w samochodzie.

Matsonix2000

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich forumowiczów jestem nowy. Mam problem ze swoim seatem ibizą 2 1.4 60km 1997r . Dzisiaj została wymieniona chłodniczka od ogrzewania i niestety nadal powietrze z nawiewów leci co najwyzej letnie dodam tez ze auto trzyma bardzo ładnie temperature a takze nie gotuje sie jeśli mogłby mi ktoś podpowiedziec co moze byc nie tak to bylbym bardzo wdzięczny z góry dziękuje i pozdrawiam .

Matsonix2000

Początkujący
Punktów
0
Ogolnie no to tą chlodniczke wymieniał mi mechanik ale mowil ze on wszystko zrobil jak nalezy i ze on nie ma pomyslu na to co moze byc jeszcze nie tak ja mowie ze jakby pan zrobil wszystko jak nalezy to by mi lecialo gorące powietrze a nie zimne wlasnie wydaje mi sie ze jest nie odpowietrzony noo bo nic innego mi do glowy nie przychodzi.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Z jakiegoś powodu wymieniał nagrzewnice, pewnie była niedrożna. No i teraz trzeba udrożnić resztę układu, np odpowietrzenie. Przewody i wejście do zbiornika. Proste?
Ten film z YT to sie nadaje na hoooy.

tak samo jak ten mechanik

Ostatnia edycja:
  • Lubię to!
Punktów: ...

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Porzadny silnik apq czy aex? Odlacz nagrzewnice i dmuchnij w nia 1.5 bara i zobacz czy drozna. Te silniki same sie odpowietrzaja. Bez cudow. Rozkrec i sprawdz czy termostat ok. Moze szlam jakis zostal i poszedl znowu w nagrzewnice.

Matsonix2000

Początkujący
Punktów
0
Jutro rano sie za to biore spowrotem bo tak nie moze byc , a no i ogolnie jak od niego odjechalem to nawet to powietrze bylo cieple takie no nie gorące ale cieple ale jezdzilem godzine po miescie i sie zrobilo doslownie zimne no i dlatego tez wrocilem do niego spowrotem no i mi powiedzial ze on nie ma juz na to pomyslu .

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Po pierwsze to już do tego fachury nie jeździj, bo to jakiś głąb...:meh:
Po drugie to naszybsza metoda sprawdzenia czy masz drożną nagrzewnicę (o ile to była nowa, a nie ,,nówka sztuka używana,, ze szrotu) to po nagrzaniu silnika dotknąć przewodów idących do nagrzewnicy- jeżeli masz prawidłowy obieg to oba przewody powinny być gorące.

Matsonix2000

Początkujący
Punktów
0
Linki chodzą sprawdzilem ale teraz troche go poganiałem zaczelo sie robic gorąco w samochodzie i za jakis czas zacząlem jezdzic wolno i momentalnie sie zrobilo zimne.