• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak prądu i brak reakcji na kluczyk Mercedes ML 320 W164 CDI 4matic 2006r

Cobra__pl

Początkujący
Punktów
0
Witam, mam wielki problem z moim mercedesem. Przyjechałem do centrum handlowego i po ok godzinie wychodząc podszedłem do auta otwarłem normalnie z pilota i w tym momencie umarł. Tak jakby nie było prądu. Nie świecą się lampy w kabinie, nie chodzi zegarek i nie można było przekręcić kluczyka w stacyjce. Po około 10 min prąd wrócił (bez robienia czegokolwiek). Zapaliły się lampy, zegarek zaczął się przestawiać i można było go odpalić ale pochodził może 30s i zgasł. Znów to samo, 0 prądu brak reakcji na centralny zamek. Nie mozna go zamknąć ani otworzyć. Odłączyłem akumulator ale to też nic nie pomogło. Akumulator raczej dobry nie miałem z nim wcześniej problemów, przy zakładaniu klemy iskrzy. Nie wiem czy to ma znaczenie i coś wspólnego z tą awarią ale wcześniej auto wysyłało mnie do serwisu na wymianę akumulatora. Wymieniłem pomocniczy akumulator na nowy ale błąd się nie skasował a problem się pogłębił. Napięcie w zapalniczkach pojawiało się po około 20 min jazdy.
Gdzie szukać przyczyny tej awarii i od czego zacząć?
Dodam, że auto stoi na podziemnym parkingu i laweta raczej tam nie wjedzie żeby go odholować
Proszę pomóżcie

P.S. Być może to nie w tym dziale. Jak by co to podpowiecie gdzie to wkleić

Ostatnia edycja:

Cobra__pl

Początkujący
Punktów
0
Chyba tak nie sprawdzałem tak do końca bo bez wspomagania ciężko ruszyć
ale jeszcze się nie zablokowała totalnie że nie można ruszyć na minimetr

Cobra__pl

Początkujący
Punktów
0
Problem rozwiązany
Okazało się że problemem była luźna nakrętka przy klemie na dodatkowych kablach "plus". Grzała się aż do czerwoności , przez to nadtopiła się izolacja i kabel dotykał masy.
Dziękuję wszystkim za pomoc i sugestię

Do góry Bottom