• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak pracowników do warsztatu

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Brak świadomości, a dwa - przegląd techniczny.

Po roku od wprowadzenia takich zasad jak w Austrii lub Niemczech, ludziom szybko się zdanie zmieni. Nikt rowerem jeździć nie lubi.

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
Polaków nie stać na serwisowanie samochodów. Dlatego garazowcy mają się dobrze. Jeżeli powiesz komus, że w jego passacie b5 tdi do wymiany są hamulce przednie, do tego kompletne zawieszenie i wałek rozrządu - wyśmieje Cie i zapewne stwierdzi, że jeszcze jest ok i można jeździć. Pan tylko bledy wykasuje i będzie dobrze...
Jeszcze stwierdzą, żeś naciągnąć biedaka chciał... Ja cały czas powtarzam ludziom, że nie każdy musi mieć samochód i niech w końcu to zrozumieją...

W mojej okolicy najwiekszy ruch ma gosc, ktory ma najznizse ceny, nie przyklada sie do roboty i ma bardzo duzo reklamacji. Ludzie nawet wiedzą ze oszukuje na częściach, a plac pełny :)
U mnie jest tak sam typ. Auta po miesiąc u niego stoją na zrobienie ham. Jak się Paniczowi zachce, to wstanie i zrobi na odpierdol i weźmie 30 zł...
I cóż z tego, że u mnie robimy od ręki, chętnie nawet i przy kliencie, żeby widział jak podchodzimy do tematu i że wymiana klocków, to też zajrzenie pod gumki tłoczka, ew. jego wypchnięcie i wyczyszczenie zacisku, wyczyszczenie jarzma i prowadnic, a nie tylko odchylenie zacisku, wciśnięcie tłoczka śrubokrętem i podmianka klocka...

Jeszcze dłuugo ludzie tego nie zakumają niestety, ale trzeba próbować przekonywać, póki sił starczy i ciągle robić swoje.

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
Jeszcze stwierdzą, żeś naciągnąć biedaka chciał... Ja cały czas powtarzam ludziom, że nie każdy musi mieć samochód i niech w końcu to zrozumieją...

U mnie jest tak sam typ. Auta po miesiąc u niego stoją na zrobienie ham. Jak się Paniczowi zachce, to wstanie i zrobi na odpierdol i weźmie 30 zł...
I cóż z tego, że u mnie robimy od ręki, chętnie nawet i przy kliencie, żeby widział jak podchodzimy do tematu i że wymiana klocków, to też zajrzenie pod gumki tłoczka, ew. jego wypchnięcie i wyczyszczenie zacisku, wyczyszczenie jarzma i prowadnic, a nie tylko odchylenie zacisku, wciśnięcie tłoczka śrubokrętem i podmianka klocka...

Jeszcze dłuugo ludzie tego nie zakumają niestety, ale trzeba próbować przekonywać, póki sił starczy i ciągle robić swoje.

zmieni sie to dopiero wtedy , kiedy czlowiek dostanie za swoja prace odpowiedni pieniadz , i odpowiedni pieniadz zaplaci komus za zrobienie odpowiedniej uslugi.

przyklad : gowniarz chce sie pokazac i musi koniecznie miec golfa 6 albo 7 , wiec co ? tato wez poratuj troche do mojego kredytu bo bede mial golfa 6 a to sie nie psuje wogole.

efekt ? - siadaja wtryski , turbo dpf , egr , itp itd - rob pan jak najtaniej albo zrob zeby jeszcze miesiac pojezdzilo.

rezultat koncowy : rynek zasilaja auta naprawiane przez januszy , przez co sa zanizane ceny aut , w efekcie czego majac dobre auto wystawiamy je za konkretne pieniadze a rynek i tak je zweryfikuje... ;(

Do góry Bottom