• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak reakcji na kluczyk Sharan

EntranT

Bywalec
Punktów
1
Witam
Proszę dobre duszyczki o pomoc w takiej sprawie. Mianowicie Sharan 1.9 tdi '99. Wczoraj po przekręceniu kluczyka wszystkie kontrolki zgasły, słychać przy tym pyknięcie. Potem po ponownym włożeniu kluczyka i przekręceniu jest czyściutko na zegarach, nawet licznika kilometrów nie ma. Dodam, że akumulator pełny. Po chwilowym odłączeniu aku sytuacja jest taka, że zapalają się kontrolki ale za chwilę gasną i wszystko umiera.
Wymieniona kostka stacyjki, przekaźnik 109 a 405 polutowany.
Stało się to nagle bo jeszcze parę godzin wcześniej normalnie go przestawiałem. Potem chciałem wyjechać spod wiaty i taka historia.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Z góry dzięki za zainteresowanie.

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
615
Miasto
Radom
Do sprawdzenia masy i zasilania. Może jakieś mikropekniecie ktoregoś bezpiecznika zasilającego. Schemat w rękę i sprawdzanie. Oto moja wskazowka.

EntranT

Bywalec
Punktów
1
Witam.
Przepraszam, że tak długo zwlekałem z odpowiedzią ale wyszło na to, że prawdopodobnym winowajcą była poluzowana plusowa klema akumulatora, owszem poruszałem instalacją ale chyba ona robiła ten bałagan.
Dzięki za zainteresowanie i porady ;)
To tak dla przyszłych pokoleń.

Do góry Bottom