GoldenMat
Początkujący
- Punktów
- 0
Witam serdecznie,
Chciałbym zwrócić się z prosba o pomoc w ustaleniu przyczyny pojawienia sie dźwięków (brzeczenie w desce rozdzielczej od strony pasazera, najmocniej slyszalne podczas jazdy na nierownej powierzchni, np. kostce). Zdaje sobie sprawę, że na odleglosc nikt mi diagnozy nie postawi ale chcialem zapytac czy ponizej opisana sytuacja mogla miec cos z tym wspolnego.
Okolo 2 tyg temu przegadalem ze znajoma w aucie ponad 2h, pijac kawy z kubka. Mielismy delikatnie uchylone szyby boczne, jednak wszystkie szyby w aucie mocno zaparowaly. Po okolo 2h wlaczylem silnik i klime. Po ok 5 min para zniknela.
Problem z brzeczeniem pojawil się jednak raptem kilka dni temu.
Dotyczy Kia Proceed GT (przed liftem)
Chciałbym zwrócić się z prosba o pomoc w ustaleniu przyczyny pojawienia sie dźwięków (brzeczenie w desce rozdzielczej od strony pasazera, najmocniej slyszalne podczas jazdy na nierownej powierzchni, np. kostce). Zdaje sobie sprawę, że na odleglosc nikt mi diagnozy nie postawi ale chcialem zapytac czy ponizej opisana sytuacja mogla miec cos z tym wspolnego.
Okolo 2 tyg temu przegadalem ze znajoma w aucie ponad 2h, pijac kawy z kubka. Mielismy delikatnie uchylone szyby boczne, jednak wszystkie szyby w aucie mocno zaparowaly. Po okolo 2h wlaczylem silnik i klime. Po ok 5 min para zniknela.
Problem z brzeczeniem pojawil się jednak raptem kilka dni temu.
Dotyczy Kia Proceed GT (przed liftem)
może kolanem haczyła o deskę
Mnie jednak nie do konca przekonuje diagnoza. Dzwiek wyraznie dobiega z gornej czesci przedniej szyby. Przy otwartym badz uchylonym szyberdachu problem rowniez wystepuje. Szyba nigdy nie byla wymieniana, a objawy pojawiły się nastepnego dnia od w/w sytuacji
Mam nadzieję, że w moim przypadku obędzie się bez tego typu akcji. Oby to byly te uszczelki i po jednej wizycie w serwisie sprawa zostala zalatwiona. Szanuje prace mechanikow. To troche jak praca lekarza, trzeba najpierw zdiagnozować zeby następnie dzialac. Nie jest to latwe, dlatego zawsze staram sie jak najbardziej po ludzku podchodzić do sprawy.