Wszystko podlega dyskusji. Jesteś jak prezes i tylko twoja jest racja? To co nam tu pokazałeś to Adaptacja jakieś chlewni lub innego budynku gospodarczego wraz ze słupami czy c..j wie czym to kiedyś było.
Tu wstawiam ci część projektu profesjonalnego warsztatu samochodowego po wszelkich uzgodnieniach.
Wyświetl załącznik 19253
Nie kieruj się tylko swoim widzi mi się. Poszukaj i poczytaj w necie. Odwiedź działające warsztaty mające po kilka stanowisk.
Jak chcesz to mogę wstawić zdjęcia z działających warsztatów jak są urządzone.
Widzę, że zaczęliśmy etap obrażania. ...właściwie to ty zacząłeś. No ale dobra, ja nie pozostanę dłużny.
Czy ty naprawdę jesteś taki tępy czy ci pi** oczy zarosły?
Nie żadną chlewnią czy "c..j wie czym to kiedyś było", tylko to był po prostu garaż z małą majsterkownią - taką co generalnie każdy normalny facet ma, a w wyposażeniu: wiertarki, młotki, jakieś kowadło, imadło, śrubokręty, klucze, stare półki i szafki itd.
Jest takie powiedzenie: "jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma". Ja wiem, że łatwiej (w sensie mniej kombinacji) jest wybudować warsztat od fundamentów, ale to zdecydowanie większa inwestycja. A skoro mam jakieś budynki, które można zaadoptować, to chyba tylko głupiec pchałby się w kredyt gdy dopiero co otworzył swój biznes.
Naucz się czytać ze zrozumieniem. Napisałem, że:
Nie chciałbym mieć drugiego podnośnika jeśli bym miał pomieszczenie o podwójnej szerokości obecnego. ...nie chciałbym i nie postawiłbym. I to nie podlega żadnej dyskusji.
...co oczywiście nie oznacza, że sie nie da postawić dwóch na 12stu metrach.
Możesz sobie nawet 3 lub więcej podnośników stawiać, nic mi do tego. Ale dla mnie byłoby to za ciasno. To jest moje zdanie i właśnie te zdanie nie podlega dyskusji. Rozumiesz teraz czy nadal nie kumasz?
To jest forum - tutaj każdy może wyrażać swoje zdanie.
..i nie pisz tak jakbym dopiero co się narodził. Mam już swoje lata i dość sporo warsztatów widziałem (na żywo, nie w necie).
To, że ktoś robi samochody mając do dyspozycji 12m² nie oznacza, że wszystkim by to odpowiadało.