• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Budowa warsztatu

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
69
Fajna ta Polska. Rodzicielka partactwa, prostactwa i piractwa. Demokratyczna uczciwość.

Zapytam wprost: jakim cudem można mieć warsztat jednoosobowy bez ukończonej szkoły w zawodzie mechanika pojazdów samochodowych?

Jakim cudem można mieć jednoosobową działalność i posiadać blacharstwo samochodowe?

Jakim cudem bez obowiązku zatrudniania fachowców można prowadzić usługi, których złe wykonanie prowadzić może do utraty zdrowia albo i życia?

Bo w Polsce po zawodówce można było zostać Prezydentem a po gastronomiku tynkarzem?

Kraj epoki kamienia łupanego...
pod względem każdym.

A potem autka się łamią, palą, chałupki rozpadają lecz każdej małpce uśmiech z mordki nie znika.
Można bez szkoły i ze sprzętem z Parsajda rozrządy w szopie robić po 200 od łba ... i kasować z rynku ludzi poważnych, uczciwych i przede wszystkim na serio coś wiedzących.

Grazie, danke, fęks. Amen.

lucas100

Bywalec
Punktów
3
Miasto
nowe miasto nad pilica
Panowie mam pytanie czy ktos z was buduje w tych czasach warsztst?Chodzi mi o to ze projektant cos mi wspominal ze trzeba miec separator do oleju chyba?.Bede mial kanal i dwa podnosniki podpodlogowe.Czy ktos z was musial miec separator?

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
Panowie mam pytanie czy ktos z was buduje w tych czasach warsztst?Chodzi mi o to ze projektant cos mi wspominal ze trzeba miec separator do oleju chyba?.Bede mial kanal i dwa podnosniki podpodlogowe.Czy ktos z was musial miec separator?
musi byc obowiazkowo.

ja stoje wlasnie nad tematem budowy hali , i wg przepisow musi byc separator.

darcun4

SuperMechanior
Punktów
149
Miasto
Toruń
Tylko pamiętajcie Panowie, że ten separator musi być podłączony do osobnej instalacji kanalizacyjnej.

lucas100

Bywalec
Punktów
3
Miasto
nowe miasto nad pilica
Ale ten separator musi byc pod kanalem zamontowany czy jak bo ja tego nie rozumiem?Gdzie on ma byc fizycznie zamontowany?Instalacja odgromowa tez musi byc?Mam do was jeszcze jedno pytanko moze ktos z was bedzie to wiedzial,Czy jak zmienie przeznaczenie uzytkawania budynku na warsztat to obejmuja mnie od razu przepisy odnosnie wlasnie tego separatora ,instalacja odgromowej,instalacji wyciagu spalin,caly socjal ?

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
przed brama wjazdowa , i tak jak napisal kolega musi miec oddzielna instalacje , wszystko co posadzki zbierasz do kratki przed brama i do separatora

darcun4

SuperMechanior
Punktów
149
Miasto
Toruń
Warto Ci się teraz o to martwić? Przecież i tak zaprojektować musi to projektant i od stopnia oczyszczenia będzie zależało, gdzie odprowadzisz to, co separator przepuści.

Do góry Bottom