• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bus do pracy w kurierce

zekU

Nowy
Punktów
0
Miasto
.
Witam. Poszukuje busa do pracy jako kurier jaki będzie najlepszy i najbardziej ekonomiczny? Musi być on od 2010r oraz najlepiej cenowo do 25.000-28000zł. Jeżeli chodzi o wielkość minimum l2. Może ktoś coś polecić? Najbardziej chodzi o niezawodność, bo w tej pracy jendak to się liczy najbardziej :)

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Moj znajomy ma cala flote busow,mial Mercedesy,VW geny,mowil mi,ze dopiero gdy wymienil to wszystko na Ducata odetchnal,juz nie musi z awariami jezdzic po mechankach.

garnuch

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Lublin
podpinam się pod temat chciałbym kupić busa do kurierki czy tylko ducato wchodzi w grę czy jest jeszcze jakaś alternatywa, jakie silniki są bezawaryjne lub niedrogie w utrzymaniu oprócz wspomnianego 2.3 JTD??

Krych

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bytów
Już blisko 10 lat jeżdze w kurierce i praktykujemy różne busy, i dla mnie najmocniejsze i ekonomiczne to master 2,5 dci niestety się konczą bo w 2010r ale 3 szt. jeszcze mam z tego rocznika:) maja również wady lecz te przednie sworznie i amory raz w roku mogę wymienic reszta to przy normalnej eksploatacji nie do zdarcia, nowsze to tylko ducato 2,3 jtd i to najlepiej 120 KM nowsze to wtryski porażka

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
To prawda do mojej firmy czesto kurierzy jezdza,tylko Renaulty Master i Fordy Transity,innego nie widzialem.Rozmawialem kiedys z pracownikami jezdzacymi non stop po autostradach,rozsstawiali znaki drogowe,oni powiedzieli mi,ze jezdzili roznymi markami ale najlepszy jest R.Master.

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
nigdy VW i MB !! master no ma trudny silnik ducato ok
ogólnie co koledzy piszą ok

Do góry Bottom