• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

c4 picasso 1.6HDI 110 - Po remoncie ciężko zapala

Krzysztof17

SuperMechanior
Punktów
31
Miasto
Zabrze
ja tylko pracuje także nie mnie czeka rozmowa z klientem tylko biuro :p Mnie się upiekło bo to nie moja wina. wtryskiwacz po sprawdzeniu nadawał się do regeneracji jak prawie wszystkie.

Według mnie przy remoncie układ paliwowy powinien być sprawdzony. Koszt sprawdzenia wtrysku to 50zł za sztukę. Niestety nie ja tu decyduje co gdzie powinno iść :/

Piotr_skc

SuperMechanior
Punktów
74
Miasto
Skierniewice
Az dziwne że tak wtrysk lal i nie dawał znaków ze leje jeśli po 300km tłok stopilo.

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
Objawy musiały być tylko flejtustwo i brak pojęcia zaowocowały

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Objawy musiały być tylko flejtustwo i brak pojęcia zaowocowały
No teraz to pieprzysz jak potłuczony, przepraszam za wyrażenie ale jak słyszę takie głupoty to kichy mi się przewracają. nie raz miałem takie przypadki a i słyszałem o takich od innych, ale co ja tam wiem.

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
czyli aż tak lejacy wtrysk nie daje żadnych objawów no ok.
a jedno mam pytanie jak robisz : "osiowość bloku " ?

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
a jedno mam pytanie jak robisz : "osiowość bloku " ?
A wkładam blok do bagażnika i zawożę do szlifierza. No przecież nie pilnikiem. Co do objawów to różnie bywa, z reguły jakieś przesłanki są ale nie zawsze. Niech się ktoś więcej wypowie czy miał kiedyś takie przypadki, jestem ciekaw opinii innych znawców tematu.

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
Przypadek znajomego z przed paru lat bmw e60 3.0d wtryski po naprawie silnik nie równo pracuje i podkopca komp jazda próbna po 10. Km motor zgasł i nie odpalił , rozbiorka tłoki jak kalafiory

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Jak to mówią, przypadki chodzą po ludziach.

Powiadają też że racja jest jak dupa, każdy ma własną.

Zapodam mój przypadek z przed kilku lat, pamiętam go do dziś. Sprinter 313 2.2 cdi, silnik po remoncie, stuki podczas przyśpieszania jakby panewka lub sworzeń, korekty w normie więc miska w dół i o dziwo wsio ok no więc sworzeń myślę ale pewności brak, szkoda rwać głowicy no to jak i tak micha zdjęta wyciągam ćwok do oporu w dół i jest możliwość, wyjmuje sworzeń, korba w łapę i znowu zagadka. Nie mając więcej pomysłów mówię do ex-szefa wytrysk trza sprawdzić choć nic na niego nie wskazuje a on na to mam inny zamień i zobaczymy, no i zobaczyliśmy. Oczywiście przypadek odwrotny od tego ale to tylko przykład.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom