• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

C4 PICASSO NIE DZIALA PILOT KLUCZYKA ??

Bartezz461

Bywalec
Punktów
0
Miasto
DERBY
witam mam problem z moim c4 picasso, nie dziala pilot kluczyka, baterie wymienione kluczyk byl sprawdzany i niby fale wysyla ok i jest sprawny, ostatnio przy probie synchronizacji kluczyka zauwazylem ze kluczyk dziala jak jest bezposrednio przy stacyjce cm od niej juz nie .... prosze o jakas rade co to moze byc i czy da rade to naprawic ??? pozdr

Bartezz461

Bywalec
Punktów
0
Miasto
DERBY
Witam dalej mam problem z tym pilotem ost zauważyłem tez ze jak sie włoży kluczyk do stacyjki bez przekręcania wszystkie przyciski pilota działają jak sie przekręci zapłon juz nie działają ... Jakieś pomysły co jest z tym grane ?? Z góry dziękuje za pomoc .

brzoza00

Nowy
Punktów
1
Miasto
Płock
Witam. W moim C4 Picasso mam brak zasięgu pilota zamka centralnego. Pilot działa tylko przy stacyjce. Wymieniłem baterie ale to nie pomogło.
Poproszę o poradę w jaki sposób można to naprawić. Z góry dziękuję.

Preside

Nowy
Punktów
0
Miasto
Nowy Sacz
Witam. W piątek kupiłem C4 grand picasso i mam ten sam problem z pilotem w kluczyku. Działa tylko w stacyjce. Macie jakieś rozwiązanie tego problemu? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

brzoza00

Nowy
Punktów
1
Miasto
Płock
Poradziłem sobie z tematem. Kupiłem nowy pilota na allegro za 135 zł. Przełożyłem swój grot i diagboxem zakodowałem do odpalania i otwierania auta. Stary pilot musiał być wyprany lub upadł. Na płytce zrobiło się jakieś mikropęknięcie i dlatego działał tylko przy stacyjce.

Dawid2409

Nowy
Punktów
0
Miasto
erkelnez
Witam wszystkich.
Koledzy odświeżam temat.
Mam identyczny problem z pilotem czy mogę również jakieś informacje na temat rozwiązania problemu....

Dawid2409

Nowy
Punktów
0
Miasto
erkelnez
Do administratorów......
Pomimo tego iż temat jest dosyć stary...
Oraz nie ma bezpośrednich rozwiązań tego wątku zadałem pytanie prawie tydzień temu...
Osobiście uważam iż jest to trochę nie grzecznie ze nikt nawet admin nie odpowiedział na moje pytanie...
Widzę iż nie zostaje mi nic innego jak skierować się z takim problemem do serwisu citroen ram napewno znajdzie się kompetentna osoba która będzie w stanie przynajmniej odpowiedzieć na pytanie...
Z poważaniem
Dawid

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
666
Miasto
WLKP
Poradziłem sobie z tematem. Kupiłem nowy pilota na allegro za 135 zł. Przełożyłem swój grot i diagboxem zakodowałem do odpalania i otwierania auta. Stary pilot musiał być wyprany lub upadł. Na płytce zrobiło się jakieś mikropęknięcie i dlatego działał tylko przy stacyjce.
Bajki to dzieciom opowiadaj,uzywany kluczyk dopisałes,dobry bajer kleisz.

Do administratorów......
Pomimo tego iż temat jest dosyć stary...
Oraz nie ma bezpośrednich rozwiązań tego wątku zadałem pytanie prawie tydzień temu...
Osobiście uważam iż jest to trochę nie grzecznie ze nikt nawet admin nie odpowiedział na moje pytanie...
Widzę iż nie zostaje mi nic innego jak skierować się z takim problemem do serwisu citroen ram napewno znajdzie się kompetentna osoba która będzie w stanie przynajmniej odpowiedzieć na pytanie...
Z poważaniem
Dawid
Jak bys posiedział ze dwa dni nad problemem zeby znalesc przyczyne usterki to nie wiem czy bys tak chetnie rozpowiadał wszystkim w koło co mają zrobic jak mają taki problem.

Dawid2409

Nowy
Punktów
0
Miasto
erkelnez
Bajki to dzieciom opowiadaj,uzywany kluczyk dopisałes,dobry bajer kleisz.

Jak bys posiedział ze dwa dni nad problemem zeby znalesc przyczyne usterki to nie wiem czy bys tak chetnie rozpowiadał wszystkim w koło co mają zrobic jak mają taki problem.
To wystarczy napisać ze nie ma się ochoty nikogo informować...
A napewno nie pisze się pod wcześniejszymi wypowiedziami
" zadzwoń z rana jutro..."
Albo
" masz na pw"
A po drugie to po to chyba te forum istnieje żeby się na wzajem informować zdobytym informacjami...
Twoja wypowiedzią nie różniszi się niczym innym od fachowca w serwisie który otrzymuje za to zaplate.... nie na tym polega forum. Jeżeli tak to wygląda lub nie mam w tym momencie racji to ze spamujcie mnie, zablokuje albo usuncie...
Print screen wypowiedzi juz mam. Wrzucę na każde inne forum jako reklamę jakich to miłych forumowiczów macie...
Pordro..

Serwis jakiejkolwiek marki i kompetenta osoba :)
Pytanie dlaczego dopiero teraz zageagowales....????
A co do serwisu to napewno są tam ludzie którzy się znaja.... myślisz ze tylku tu masz ludzi którzy się jak napisał mi nickel
"Jak bys posiedział ze dwa dni nad problemem zeby znalesc przyczyne usterki to nie wiem czy bys tak chetnie rozpowiadał wszystkim w koło co mają zrobic jak mają taki problem."
Jest to poprostu hamstwo...
Grzecznie tydzień temu spytalem....
Dopiero dzisiaj jak zamieściłem kolejny post z informacja ze się nikt nie odzywa, dostałem odpowiedź i to nie na moje pytanie ale jako negatywna opinie...
Dziękuję bardzo...

To wystarczy napisać ze nie ma się ochoty nikogo informować...
A napewno nie pisze się pod wcześniejszymi wypowiedziami
" zadzwoń z rana jutro..."
Albo
" masz na pw"
A po drugie to po to chyba te forum istnieje żeby się na wzajem informować zdobytym informacjami...
Twoja wypowiedzią nie różniszi się niczym innym od fachowca w serwisie który otrzymuje za to zaplate.... nie na tym polega forum. Jeżeli tak to wygląda lub nie mam w tym momencie racji to ze spamujcie mnie, zablokuje albo usuncie...
Print screen wypowiedzi juz mam. Wrzucę na każde inne forum jako reklamę jakich to miłych forumowiczów macie...
Pordro..

Pytanie dlaczego dopiero teraz zageagowales....????
A co do serwisu to napewno są tam ludzie którzy się znaja.... myślisz ze tylku tu masz ludzi którzy się jak napisał mi nickel
"Jak bys posiedział ze dwa dni nad problemem zeby znalesc przyczyne usterki to nie wiem czy bys tak chetnie rozpowiadał wszystkim w koło co mają zrobic jak mają taki problem."
Jest to poprostu hamstwo...
Grzecznie tydzień temu spytalem....
Dopiero dzisiaj jak zamieściłem kolejny post z informacja ze się nikt nie odzywa, dostałem odpowiedź i to nie na moje pytanie ale jako negatywna opinie...
Dziękuję bardzo...
Co do serwisu to jak się do nich pojedzie to są w stanie przynajmniej powiedzieć ze nie widzą przyczyny a jie wogole nie odpowiadaja.....
I to napewno kie potrzebują na to tygodnia.
A jeżeli znają przyczynę to nie potrzebuje dwóch dni na stwierdzenie jej.
Tym się różni serwis od forum...
Dlatego serwis dostaje zaplate...
Na forum przeważnie wymieniamy się informacjami z własnego doswiadczenia....

Ostatnia edycja:

zgodisek81

Nowy
Punktów
0
Miasto
Skoczów
Witam również mam problem z pilotem ostatnio zauważyłem tez ze jak sie włoży kluczyk do stacyjki bez przekręcania wszystkie przyciski pilota działają jak sie przekręci zapłon juz nie działają ... Jakieś pomysły co jest z tym grane ?? Z góry dziękuje za pomoc .

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
666
Miasto
WLKP
Zgadza sie ze forum jest po to zeby sobie pomagali mechanicy a nie jacys cwaniacy co sie zalogują i chca wszystko na tacy miec podane.Taki bystry to nie bądz bo cię w koncu kalosze twoje wyprzedzą.Pisze wyraznie ze to jest forum mechaników wiec czytaj to ze zrozumieniem a ty o mechanike sie nawet nie otarles i ciekawe czy kiedykolwiek ubrudziłes sobie ręce przy samochodzie.Jak bys tak cwaniakował na ICA czy Carcode to bys od razu miał bana na dzien dobry.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Udaj się do warsztatu...:D co z twoim logicznym myśleniem, że sam na to nie wpadłeś ???:bored:

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Procedura synchronizacji pilota z CZ:
1) włącz zapłon
2) naciśnij przycisk lock (zamykanie) i przytrzymaj przez 10 sekund
3) wyłącz zapłon
4) zaczekaj 3 sekundy
i powinno zadziałać.