• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Can Clip v150/xxx

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
985
Miasto
PGS
Witam. Zostałem zmuszony z xp przejść na win 7. Teraz powstał problem. Mianowicie clip podczas instalacji wywala komunikat 'Niewłaściwa platforma" czy coś takiego. Chodzi o system. Jest jakiś sposób żeby to przeskoczyć?

jagoor

SuperMechanior
Punktów
53
Miasto
Olkusz
problem polega na tym ,że przed instalacja nie dodałeś pliku do rejestru.
Jak bys miał problem to napisz to podesle
win 7 musi być 32 BIT

a tak jeszcze na marginesie najlepiej mieć 3 wersje clipa na 3 systemach jan zawszę używam 7-32bit 142 do starych furek 159 ostatni który nie wymaga stabilizatora napięcia i 165 najnowszy do diagnostyki do tego dołożonego dialogis ( podpowiada gdzie szukać rozwiązania problemu )

Ostatnia edycja:

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
A nie lepiej wyłożyć 150 zł na starego laptopa hp plus 100 zł za nowa baterie

jagoor

SuperMechanior
Punktów
53
Miasto
Olkusz
nie bo clip od wersji 153 dokladnie nie pamietam nie działa juz na xp
No chyba ze wolisz aby wszystko działo się bardzo powoli :)
U mnie Clip lata na ssd na i5 3G

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
985
Miasto
PGS
Tak...aleja mam 7 64 . I tu jest problem. Chyba kupię łapa( następnego) i postawie to na tym kompie.

zjawa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Witam, mam Problem z clipem (Zloty), win7 / win xp 32 bit, wersja V165, mianowicie nie rozpoznaje mi wszystkich sterownikow. Rozpoznaje np. UCH / ABS / ASB / KLIMA /, lecz po wejsciu na diagnoze danego sterownika, wyskakuje komunikat ze przerwane zostalo polaczenie z danym sterownikiem. Silnika w ogole nie rozpoznaje. Poza tym jesli czytam z wlaczonym zaplonem to nie znajduje w ogole sterownikow, natomiast z wylaczonym znajduje kilka, lecz laczy sie tylko z jednym, przy reszcie zrywa komunikacje. Poza tym wyskakuje tez komunikat defekt/zwarcie masy na can-low. Co to moze byc ?

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
985
Miasto
PGS
Najpierw napraw CAN-y w aucie. Tak się robi w Reni z clipem jak cany uszkodzone. Możesz postawić jeszcze na innym systemie i sprawdzić.

Krzysiek...

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Kielce
A nie lepiej dograć Virtual Boxa i w wirtualnym środowisku wgrywać systemy jakie chcesz - szybciej i wygodniej

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ja mam lapka lenovo X200 tablet on ma ta zaletę że ma możliwość szybkiej wymiany dysków na marginesie Win Xp nie lubi SSD jak i w starych systemach wysokie procki sa niewykorzystane.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Tak...aleja mam 7 64 . I tu jest problem. Chyba kupię łapa( następnego) i postawie to na tym kompie.
Często gęsto jest tak, że możesz zeby zjeść a na Home Premium nie pójdzie. Mnie clip lata na 7 64bit ultimate. Na HP nie chciał. Ten sam problem ma Vida i kilka innych programów...

Do góry Bottom