• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

CB Yosan JC-2204

PiotrSebastian

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Grudziądz
Witam CB Yosan JC-2204
Po włączeniu nagle zaczeły zmieniać się same kanały, nie można ustawić 19 ani innego. Odłączyłe zasilanie na jakieś 30 minut, ale wszystkie kanały nadal przeskakują. Co zrobić, czy jest możliwość zresetowania radia ?
Z Góry Dziękuję za Pomoc
Pozdrawiam

Vanilia

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tarnów
Chyba trafił Ci się jakis wadliwy egzemplarz. Nie słyszałem nic o resetowaniu radia. Jedynie tak jak piszesz- wyłączyć a później włączyć i wybrać tryb pracy jeśli w tym radiu się da. Nie wiem od czego to zależy w CB Radiu że kanały się same zmieniają. Ale może trzeba wymienić gałkę od zmiany kanałów.
Bo np kiedy myszka komputerowa robi niechciane podwójne kliknięcie zamiast jednego to wadliwy jest przycisk, po jego zmianie wsyzstko wraca do normy. Może tu jest podobnie.
Może nie wiele pomogłem ale możliwe że to jakaś wskazówka. :)

PiotrSebastian

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Grudziądz
Chyba trafił Ci się jakis wadliwy egzemplarz. Nie słyszałem nic o resetowaniu radia. Jedynie tak jak piszesz- wyłączyć a później włączyć i wybrać tryb pracy jeśli w tym radiu się da. Nie wiem od czego to zależy w CB Radiu że kanały się same zmieniają. Ale może trzeba wymienić gałkę od zmiany kanałów.
Bo np kiedy myszka komputerowa robi niechciane podwójne kliknięcie zamiast jednego to wadliwy jest przycisk, po jego zmianie wsyzstko wraca do normy. Może tu jest podobnie.
Może nie wiele pomogłem ale możliwe że to jakaś wskazówka. :)
Kable przy PIN-ach, robiły zwarcie

bronmus45

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecinek
... a już chciałem wpisać, że masz wciśnięty przycisk scan (jeśli to radio ma taki program)

Do góry Bottom