• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Cena czynnika

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Dokładnie płacisz za szkolenia i hu... A z tego masz. Biedaka przyp.. dolą do posadzki w 3 sekundy bo źle wydląda a z huj.. Mi co z ryżu i porcelany żyją nie potrafią sobie poradzić, na hugo mi te abonamenty, i to wszystko. To powinno się w końcu zmienić.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Zabiorą się za wszystko,jedyna wolna amerykanka zostanie na wschodzie ale nie w eu bo firmy tracą duże pieniądze jak ktoś kupuje np ryżowego Delphi,wzięli się za soft??wzięli sie i ostatnia wersja to 2014 a tak to crack był co kwartał, wzieli się za esi,autodaty,tolerancy,nawet Piotrowski wpadł na pomysł żeby zrzutów z ekranów nie robić i postawił online itd itp dużo by tak wymieniac,dobrze że jeszcze jezdzic trochę tego starego gruzowiska to jeszcze niektórzy kozacza,ale jak wyplewia normami i przepisami ten śmietnik to niektórzy będą mieli nad czym myśleć.
Unia europejska także nas dosięga i kończą się przelewki a tylko ślepcy co zatrzymali się w czasie tego nie widzą.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Nic to nie da do puki za ryż i porcelanę się nie wezmą... ;)
Co Ty taki naiwny, lepiej Ciebie ddu.ić, jak wielkim interes zamkn
Unia europejska także nas dosięga i kończą się przelewki a tylko ślepcy co zatrzymali się w czasie tego nie widzą.
Za to bankowcy i inne wielkie kręty mają wolną rączkę. Im chodzi tylko o zmonopolizowanie rynku i podporządkowanie małych koncernom . Zapomniałeś jak tu włazili na rynek w buciorach co Ci Balcerki , TVN -y, Polsaty o wolnym rynku prawiły. Czy zapomniałeś kto stoi za wielu polskimi nazwami. A Junker , czy inni czyści jak łza komisarze. Zapomnieliśmy komisarzy od tego w różowych okularach. Moderna komuna panie jak w państwie środka, nic o nas, nic bez nas internet też mją jednolity inaczej bucht.

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Co Ty taki naiwny, lepiej Ciebie ddu.ić, jak wielkim interes zamkn
Trochę nie zrozumiałem :) ale domniemam, że chodzi ci o to, że łatwiej dojechać tego co na legalu działa (bo się wystawił na odstrzał sam) niż kombinatora jadącego po bandzie bo jest cwany i ze wszystkiego się wyłga... Jeżeli dobrze zrozumiałem to 100% racji :D

james89

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Opole
Dla tych co nie patrzą na obecną cenę gazu... w IC 1888zł bez kaucji.
Swoją drogą ciekawe na jakiej cenie się zatrzyma

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Dla tych co nie patrzą na obecną cenę gazu... w IC 1888zł bez kaucji.
Swoją drogą ciekawe na jakiej cenie się zatrzyma
Na cenie LPG ;).... Klienty będą jeździć z komarami w zębach bo w moim rejonie nie wyobrażam sobie by ktoś był skory do wydania większej kasy za serwis klimy.... Dlatego zrezygnowałem w tym roku z zakupu stacji do klimatyzacji - poobserwuję rynek.

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Nic to nie da do puki za ryż i porcelanę się nie wezmą... ;) Tak samo jak z garażowcami i stodolnikami - niby przepisy zabraniają a jednak prosperują i rynek niszczą...

We Francji mam kumpla, wysyłamy mu części z Polski bo tam podobno nie kupisz nic do auta, jak nie masz zarejestrowanej firmy i jeszcze to mu się opłaca kupując tutaj. Jest trochę gównozjad siedzący na ich socjalu i naprawia sam swojego zasranego meśka 124

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
W harcie dużo taniej.
Osobiście będę serwisować za 100zl w tym będzie 200g gazu. Kolejne 100g za 15zl. Trzeba będzie bardziej uważać na nieszczelności. Kupić hydrogen zamiast azotu i dokładniej sprawdzać.

obser

SuperMechanior
Punktów
68
Miasto
Inowrocław
Wg mnie wiarygodna jest cena w IC. Oni się nie bawią w codzienne podwyższanie, tylko prognozują i jak cena rynkowa ich dogoni, znowu robią podwyżkę nadwymiarową. Na dzień dzisiejszy można już przyjąć koszt 100g 20zł. Jak Kolega szchu zrobi serwis i zatankuje 800g czynnika, to skasuje 190 zł, a za czynnik zapłaci 160 zł, to z czego Kolega kupi hydrogen, potem do niego gaz, olej, barwnik,serwis maszyny (teraz jest promocja, ale i tak 700-800 wyniesie). Jak mam to robić za 30 zł brutto, to niech sobie maszyna stoi spokojnie i czeka na lepsze czasy. A Koledzy komunikat "zrzut gazów nieskondensowanych) to naszego portfela wylatuje czynnik w fazie lotnej. Weź zeszyt i dokładnie sobie oblicz ile czynnika "sprzedaż" z 12kg butli.

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
Tylko że ja za butlę płacę 1300 PLN a nie 2400 PLN. A to jest zasadnicza różnica. Wszem i wobec wiadomo że IC ma najwyższe ceny ze wszystkich hurtowni. Przykład: tarcze tył do 308 w harcie niecałe 250zł, w IC 320 i to po negocjacji...
Z gazem jest tak samo. Nawet jak był tani to w IC zawsze mieli najdrożej.

obser

SuperMechanior
Punktów
68
Miasto
Inowrocław
Poczekajmy do sezonu, wtedy dopiero możemy robić sobie kalkulację. I do kalkulacji trzeba sobie wprowadzić cenę czynnika za jaką mogę go odkupić, jak mam zapasy, to moja sprawa. Nitrogen miałem, ale sprzedałem. Jakoś wolę sprawdzać na azocie, może jest to spowodowane tym, że nie mam idealnie szczelnego pomieszczenia, bez ruchu powietrza, bo słabo mi to wychodziło, a kłopotów dużo. Butle musiałem wydzierżawić, bo tylko sprzedają w wodorowych, trzeba toczyć redukcję, no i cena par razy większa od azotu.

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
Głupie pytanie teraz zadam ,a gdyby zgłosił do Urzędu Ochrony Konsumenta z podejrzeniem wyłudzenia lub spekulacji ? ! Cena jest wysoka dlaczego , co ją powoduje żadna z zapytanych hurtowni tego nie potrafi odpowiedzieć, bo co tylko większy popyt, a w dużej mierze przetrzymywanie zapasów przez handlowców i pośredników? Przecie to są jaja żeby o 140% wzrosła cena .

james89

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Opole
Głupie pytanie teraz zadam ,a gdyby zgłosił do Urzędu Ochrony Konsumenta z podejrzeniem wyłudzenia lub spekulacji ? ! Cena jest wysoka dlaczego , co ją powoduje żadna z zapytanych hurtowni tego nie potrafi odpowiedzieć, bo co tylko większy popyt, a w dużej mierze przetrzymywanie zapasów przez handlowców i pośredników? Przecie to są jaja żeby o 140% wzrosła cena .
140%?
raczej 400%
W zeszłym roku można było po 400-450zł kupić. A nawet i mniej. Wiadomo, pod koniec roku już szło do góry.
Swoją drogą może to nie takie głupie z tym UOKIK.

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
nie biorę pod uwagę cen IC , bo tam i tak zawsze drogo , w grudniu po 1050 zamówienie zrobiliśmy ,a teraz maja po 1200

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Wieluń
Panowie wiadomo że przy ubytku większym niż 200g to nie warto robić po mniej niz150zl obsługi.Cenie się i za pusty układ o pojemności do 800g w poprzednim sezonie brałem 250 zł.Na brak klientów nie narzekałem jakoś.

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
Dzisiaj już mi cena wskoczyła po 1580zł.

Z tego co mi wiadomo to zmniejszają się limity na wprowadzenie gazu do UE. Za 5 lat wycofają gaz całkowicie a hurtownie chcą po prostu zarobić póki się da.

Do góry Bottom