• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

centralny zamek/elektryczne szyby

Punktów
0
Mam probem. Po zgaszaszeniu silnika otwieraja mi sie wszystki szyby a podczas jazdy otwiera i zamyka sie centralny zamek. co moze byc tego przyczyna?

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Jaki rok tego auta? Sprawdź kable w gumach jak masz kable miedzy dzwiami a słupkiem i odłącz na chwile zamek strony kierowcy :) jak nie to to odłącz moduł komfortu.

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
najłatwiej, najszybciej podepnij pod kompa i wejdz w moduł komfortu a on prawde ci powie :)

J

jonix39

Sprawdz wiązke która przechodzi z słupka do drzwi(w zawiasach) w pasatach tak się dzieje i wariują bo wiązka parcieje i kable się męczą.No i przy okazji rozpruwania auta zobacz czy moduł komfortu nie jest zalany jeśli jest pod nogami (tak się zdarza często w zime).

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Sprawdz wiązke która przechodzi z słupka do drzwi(w zawiasach) w pasatach tak się dzieje i wariują bo wiązka parcieje i kable się męczą.No i przy okazji rozpruwania auta zobacz czy moduł komfortu nie jest zalany jeśli jest pod nogami (tak się zdarza często w zime).

co do kabli pisałem i komfortu pisałem o tym wyżej ;)

Do góry Bottom