• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ceny w warsztacie

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
Wszystko zależy od klienta. Ja zrobiłem kilka napraw za 0 zł + części 0zł. Byli to żołnierze z Powstania Warszawskiego.
Albo przykład z dzisiaj praktycznie ta ta s robota jeden 330 drugi 50. Ten pierwszy rozczeniowy ten drugi sobie poszedł ale przyniósł kawę z kawiarenki paczki i jakieś ciasto
Ładna postawa.

Ja naprawy za 0 zł robiłem nie raz, ale za części to już zawsze biorę.

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
fajnie takich czytać.
W jednym temacie ból dupy, że naprawy tanio, a w drugim piszą, że za darmo naprawiają.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
no ja sporo robie za free bez bólu dupy, satysfakcja i pozyskanie dobrego klienta wystarczy.

nie no fakt alf28. nie robie tanio, tylko za free albo za normalną kasę.

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Dobrze, dobrze...taka tendencja spadku cen jest jak najbardziej wskazana...:)
Już niedługo będą robić za czapkę gruszek ulęgałek...:)a szczególnie jak nasz ukochany rząd wprowadzi płatności bezgotówkowe...to będzie obrót barterowy... wymiana klocków za dwa jabłka :) wymiana oleju- 3 ulęgałki :)

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
99
Miasto
Piaski
A propos ulęgałek. Mój dziadek rocznik 1906 za 12 godzin pracy u dziedzica mógł sobie koszyk ulęgałek uzbierać - nie raz to wspominał. Sto lat temu to było ale historia lubi się powtarzać:);)

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
wólka
Bardzo dobry przelicznik - takie czasy były - szlachta kler i miesxczaństwo, ale teraz to będzie miska ryżu .... Jeszcze przyjdzie taka wiosna , że na drzewach zamiast liści ......

malinkowa

Początkujący
Punktów
5
plecakiodserca.pl
Moim zdaniem za wykonaną pracę należy się zapłata zgodne z umiejętnościami - jeśli rzecz była prosta i niewymagająca nie ma co płacić za nią w tysiącach. Najlepiej jednak mieć swojego mechanika, który zdecydowanie pomoże w tym aspekcie.

Maciej Łódź

Początkujący
Punktów
8
Miasto
Konstantynów Lodzki
Niekiedy żarówkę mogę komuś wymienić za darmo byle nie w modusie oto ale nie dajmy się zwariować z tymi " prezentami" bo na sam dozór podnośników nie zarobimy...

Do góry Bottom