kolegaradom
SuperMechanior
- Punktów
- 36
maxis z auto landu jest ok cena najniższa, jakość nie narzekam, bez sensu dopłacać
naprawiam, spawam, zakuwam, chyba że dostępny od ręki i tani. Trzeba sobie mieć zapas wielkie pudło różnego rodzaju rurek od różnych marek, zawsze przyda się jakaś końcówka, rurka czy przewód, chociażby po to jak się trafi dobra i pilna robota w sobotę po południuA przewody zarabiacie czy kupujecie nowe lub uzywany oryginal?

Chłodnic na lamelach nie warto naprawiać, bo za chwile wysypie Ci się na innej lameli, a klient Ci za to nie zapłaci.
Nigdy nie zakładam używanych chłodnic, nawet jak klient przynosi, to go z nią odsyłam (bo i tak zaraz ona padnie).
Oczywiście rurki, przewody warto naprawiać i raczej trzeba ( nie sztuka wszystko wymieniać).
Co do skraplaczy zakładam masowo THERMOTEC z IC, mają dla mnie duży + że są pod ciśnieniem, więc jeśli jest nieszczelna to wiadomo, przed montażem.
Poza tym biorę wszystko z IC na Fakturę i w przypadku reklamacji przez 2 lata zwracają wszystkie koszty łącznie z montażem czy napełnieniem (więc usługa zawsze zapłacona). średnio na 50 szt. jedna padnie (w czasie 2 letniej gwarancji), ale mój przedstawiciel z IC twierdzi że statystycznie gorzej wypada NISSENS, a cena 2 x wyższa.
Tam się tylko na faktury kupuje
2 lata gwarancji ma. Sprzedaję też na Fakturze i całość mi zwracają.