• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ciężka sytuacja finansowa

Zbyhu88

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Wrocław
Mam mały problem przed świętami. Brakuje mi troszkę gotówki aby urządzić święta tak jak sobie zaplanowałem. Potrzebowałbym na szybko gotówkę i zastanawiam się czy brać w chwilówkach. Spodziewany przypływ gotówki jest ale dopiero po nowym roku :/ Macie doświadczenie w tego typu pożyczkach??

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
nie spodziewałem się ze cos takiego kiedyś przeczytam

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
197
Miasto
Lublin
Ty no bez przesady.... jak masz warsztat to sprzedaj jakieś auto czy coś a po nowym roku sobie kupisz następne, ale bez przesady z takimi dziadowskimi pożyczkami itp.

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
197
Miasto
Lublin
dlatego kupuje niepotrzebne czasem rzeczy żeby zamrozić kase a później jak coś trzeba to opchnąć za tą samą cene

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
214
Wg mnie najlepszym sposobem na takie czarne godziny jest karta kredytowa.

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
troszkę gotówki to znaczy ile dla jednego 100 zł jest troszkę, a dla drugiego 10 tyś ,i tak dalej ,jak brakuje Tobie 100 zł to oddasz tylko 50 % więcej i jest jak? to sobie przekalkuluj .Ja osobiście nie radzę brać takich pożyczek .

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
chłopaki bez jaj,zeby zabalować to brac pozyczke???

prott3

Bywalec
Punktów
11
Miasto
Luxembourg
Prędzej bym pożyczył od teściowej nich uderzył po chwilówkę ale jeśli już musisz to wybież mniejsze zło z Provident-a.Mój dobry kolega pracuje w Trybunale Sprawiedliwości EU w Luksie i ostatnio sporo się przyglądali tym firmą.Ogólnie wszyscy to złodzieje i praktycznie obija się to o lichfe.Jednak Provident jest najmniej złodziejski z grupy Banksterów.
Mam nadzieje że nikt tu nie posądzi mnie o reklamę.

Zbyhu88

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Wrocław
wpadła mi dodatkowa praca więc jakoś wyszedłem na prostą i nie musiałem pożyczać. Znajomy polecał mi Wonge mówił że tam pierwsza pożyczka to koszt 10 zł.

bono09

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Szczecin/ Gorzów Wlkp.
Dajcie spokój z tymi chwilówkami. To jest najgorsze co tylko można sobie wyobrazić. Jak jeszcze uczyłem się w szczecinie to mieszkałem w takiej śmiesznej okolicy- dookoła same dziadki i babcie. Kiedy przychodził grudzień to samochody z napisem chwilówka zajeżdżały jeden za drugim...tak dziadki brały!!! Pewnego razu sąsiad- Pan po 70 poprosił mnie o pomoc. Wymieniłem mu kopułkę w poczciwej skodzinie. Podziękował' ale powiedział że nie ma pieniędzy bo kupił kopułkę za 40 zl..ale zaprasza na herbatkę. Poszedłem do niego, a tam słuchajcie- pieniążki poukładane. Złotóweczki na złotóweczkach, dwójki na dwójkach itp. Dlaczego? Dziadek wziął chwilówkę na święta- 1800 na xboxa dla wnusia. Do oddania 4300... Dziadek był załamany. Już przez sam fakt że te firmy wręcz polują na takich biednych starszych ludzi to powinni się to omijać szerokim łukiem....

Łooooo Panieee...ale się rozgadałem. Sorry...jakoś mnie tak poniosło :)

baton180

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
168
Miasto
Glasgow - Szkocja Tarnobrzeg-Mielec
Ja rozumie ze wszyscy chcą zarobić i ten co wciska taka chwilówke i ten co w smarach siedzi ale takiego co wciska to starym ludziom bez dokładnego wyjaśnienia co i jak i ile trzeba oddać to bym dyby zamkną na tydzień niech wszyscy łajdaka zobaczą i w mordę naplują

bono09

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Szczecin/ Gorzów Wlkp.
No dokładnie. Brak jakichkolwiek skrupułów. Jak mi to sąsiad opowiadał- przyszedł elegancki grzeczny Pan...ładnie mówił no i dał mi karteczkę abym podpisał.
MASAKRA. Jak najdalej od takich zdzierców!!!

baton180

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
168
Miasto
Glasgow - Szkocja Tarnobrzeg-Mielec
Wiem jak to robią bo zaraz po technikum szukałem pracy na wakacje i była oferta TELE 2 (ze obniża twój rachunek telefoniczny ) oferta jako przedstawiciel handlowy (od domu do domu naciągnąć ludzi) byłem tam 2h i zauważyłem ze jak drzwi otwierają starsza osoba to on już rączki zacierał ( umowa juz podpisana)

zdzichuu

Nowy
Punktów
0
Jak chwilówka to może w wonga? Koszty nie są duże, a firma działa na rynku od lat, więc nie przynajmniej nie natkniesz sie na oszustów.

miriosa

Nowy
Punktów
0
Miasto
Opole
I właśnie to jest problem, ludzie u nas nie potrafią oszczędzać, odłożyć pieniędzy na bok, dominuje konsumpcja niestety. A najgorsze, że niektórzy biorą złodziejskie chwilówki i wtedy się zaczyna tragedia.

Ostatnia edycja:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Wg mnie najlepszym sposobem na takie czarne godziny jest karta kredytowa.
Kurcze ja byłem w banku i mowie że chce debet a oni ze nie mogą mi dac ja sie pytam dlaczego a oni ze nie bo mam srodki na koncie a ja znowu ze chce debet i do dzis nie dostałem a co to jest kredyt ??

Do góry Bottom