• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ciężko odpala 1.9 JTD 8v 120km Bravo 2 2007 mam tak samo https://youtube.com/shorts/SouNKoFv-oc?feature=share

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1627
przecież na filmiku masz wyraźny komunikat na zegarach: skontrolować świece żarowe...

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1627
A o to, że ta kontrolka ma wiele znaczeń i nie oznacza ona skontroluj świece żarowe.
Tak to działało w ruskim czołgu.
We współczesnych samochodach bez dobrego testera ani rusz
kontrolka rzeczywiście miga, ale czy obejrzałeś CAŁY film?
jest wyraźny komunikat na wyświetlaczu tekstowym, coś o otwartych drzwiach, przepalonej żarówce i "skontrolować świece żarowe".
więc wiadomo w którym kierunku szukać. a świece są potrzebne przy odpalaniu diesla przy przebiegu ponad 300 tysięcy ;)

oczywiście nie zaprzeczam- warto podpiąć się pod komputer i sprawdzić czy coś jeszcze go nie boli.

Łukaszgd88

SuperMechanior
Punktów
31
kontrolka rzeczywiście miga, ale czy obejrzałeś CAŁY film?
jest wyraźny komunikat na wyświetlaczu tekstowym, coś o otwartych drzwiach, przepalonej żarówce i "skontrolować świece żarowe".
więc wiadomo w którym kierunku szukać. a świece są potrzebne przy odpalaniu diesla przy przebiegu ponad 300 tysięcy ;)

oczywiście nie zaprzeczam- warto podpiąć się pod komputer i sprawdzić czy coś jeszcze go nie boli.
Nie obejrzałem i to pewnie był mój błąd, skoro wyświetlacz w samochodzie tak mówi, to na 10000% świece i nic innego być nie może.
Poza tym dokładnie świece są potrzebne do silnika z przebiegiem kilkuset tys. Km. W nowym silniku są zbędne, tak samo jak potrzebne tylko do rozruchu. Potem tylko przeszkadzają.
Chylę czoła i wygląda na to, że muszę nauczyć się podstaw bo totalnie się nie znam

Dawid747Bora

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Starogard Gdański
Po podłączeniu pod kompa wyskoczył błąd od egra i przepływomierza. Błędy zostały wykasowane . Jutro zabieram się za wymianę uszczelki czy tam oringu na pompie vacuum. Przepływke oraz EGR wyczyszcze.

Do góry Bottom