• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Citroen c3 2006 1.4 73km zaplon

Dawidc3

Nowy
Punktów
0
Witam mam problem z odpalanie citroena c3 1.4 73km 2006r otóż gdy silnik jest zimny trzeba go długo kręcić żeby odpalił i jak odpali to z dużym problemem, Wyskakuje wtedy błąd zapłonu na desce (ignition fault) problem się rozwiązuje gdy podczas odpalania wcisnę pedal gazu wtedy pali bez problemy na ciepłym jest lepiej ale zasada ta sama łatwiej z wciśniętym pedałem gazu. Auto beż instalacji LPG pozatym żadnych problemów zastanawiam się od czego szukać jestli pisze ignition to może nowe cewki i świece by załatwiły sprawę.? Auto pracuje względnie równo jednak jak się podejdzie pod rurę wdechowa to widać że nie ma dobrego spalania.. są takie delikatne prykniecia. Moim zdaniem wygląda mi to na świece albo cewki ale może ktoś miał podobnie? Albo domyśla się od czego by tu zacząć?

Punktów
10
Miasto
Warszawa
Tak pomogłeś, że lepiej żebyś wgl nie pisał. ;p
Tak przygotowałeś się do tematu, że nikt Ci nic konkretnego nie napisze.
Nawet nie zajrzałeś pod maskę, lub aż tak bardzo się nie znasz, bo w tym aucie nie ma cewek, a jest cewka - jedna na 4 cylindry
Miałem 207 z tym silnikiem i jak prykało w wydech to była pęknięta głowica...

Do góry Bottom