• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Citroen c4 sygnał po przekroczeniu 50km

przemolka1

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Olsztyn Dusseldorf
Witam mam problem z c4 mianowicie wczoraj zapaliła się kontrolka poduszek i wywaliło komunikat na wyświetlaczu usterki poduszek i pasów ,w samochodzie podczas jazdy cały czas piszczał sygnał . Po powrocie do domu odpiłem aku i podociskałem wtyczki pod siedzeniami po 15min podłączyłem aku i było wszystko ok. komunikat zniknoł lampka ostrzegawcza też przestała się palić . Musiałem tylko od nowa poustawiać godzinę itp. bo się rozkodowało. Myślałem że szystko ok. ale dzisiaj rano jadąc to po przekroczeniu 50km zaczeło w samochodzie piszczeć podczas jazdy żaden komunikat ani błąd się nie wyświetla i nie wiem o co teraz chodzi. Ma ktoś jakiś pomysł?

przemolka1

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Olsztyn Dusseldorf
No właśnie okazało się że teraz piszczy niezależnie od prędkości po prostu zaczyna piszczeć po około 2-3 min jazdy

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
680
Miasto
WLKP
wyłącz ogranicznik

przemolka1

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Olsztyn Dusseldorf
to instrukcja do picasso a ja mam c4 cupe i mam insstrukcję Podłączyłem aku z powrotem i powyłączałem limit i dalej to samo jak jadę to zaczyna piszczeć i piszczy aż nie wyłączę stacyjki jak odpalę i nie jadę to nie piszczy

Ostatnia edycja:

przemolka1

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Olsztyn Dusseldorf
myślę że to jednak coś z limiterem bo jak go załączam to wyskakuje serwis i limiter nie działa tempomat działa dobrze a limiter nie

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A sadzisz że zdjecie klemy coś daje ? nadal jest błąd w układzie .

przemolka1

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Olsztyn Dusseldorf
Czyli że może dalej od poduszek piszczeć? Bo teraz żadna kontrolka do poduszek nie świeci i żaden komunikat się nie wyświetla

lukaszgrb

Gaduła
Punktów
9
Miasto
Białystok
www.francuskie.pl
Tak jak kolega wyżej napisał auto z tego co pamiętam nie posiada maty a posiada czujnik zapięcia pasa ... Trzeba szukać usterki w obrębie czujnika lub kostki ewe.przewodu czujnika . Aczkolwiek najlepiej byłoby zacząć od diagnostyki komputerem typu np. lexia ...

Do góry Bottom