• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Citroen DS3, 1,6 THP świst/gwizd

Siddini

Początkujący
Punktów
0
Witam, pacjent Citroen DS nie wiem czy sklasyfikować to jako problem, czy też nie. Cytrynka była u mechanika z tym tematem, ale stwierdził że jest to kwestia niskich temperatur. Problem pojawił się w listopadzie, faktycznie było chłodniej. Polega to na tym, że w trakcie jazdy słychać świstanie/gwizdanie turbospreżarki. Czasami stosunkowo cicho, czasami znacznie głośniej.
Zaczyna się zaraz po odpaleniu silnika (czasami nie ma go w ogóle).
Z góry dzięki za podpowiedź!

Video do filmiku

botek

SuperMechanior
Punktów
96
Jak to pacjent to zadzwonić po teleporadę do przychodni rejonowej, samochody diagnozuje się w warsztatach.

Siddini

Początkujący
Punktów
0
Dzięki za konkluzję, aczkolwiek przed udaniem się do warsztatu wolę podpytać innych ludzi coby mieć jakieś opinie w tym temacie już, wiadomo że mechanicy "święci" nie są, a przepłacać potem to podziękuję :)

@edit
Konsultowałem ze znajomym który przysłuchał się tym gwizdom/świstom i stwierdził iż może to być łożysko od alternatora, myślicie że faktycznie to może być to? Jestem umówiony do kolejnego mechanika

botek

SuperMechanior
Punktów
96
Dzięki za konkluzję, aczkolwiek przed udaniem się do warsztatu wolę podpytać innych ludzi coby mieć jakieś opinie w tym temacie już, wiadomo że mechanicy "święci" nie są, a przepłacać potem to podziękuję :)
To pomyliłeś forum, bo tu są właśnie mechanicy a inni ludzie to może na jakichś forach ?

Siddini

Początkujący
Punktów
0
To pomyliłeś forum, bo tu są właśnie mechanicy a inni ludzie to może na jakichś forach ?
To w takim razie po co jest ten dział? Człowieku, jak nie masz nic do powiedzenia w danym temacie to spylaj stąd i nie zawracaj ludziom głowy, jest dział w którym można podpytać to pytam, w czym masz problem....

Siddini

Początkujący
Punktów
0
Człowieku, nie wiem o co Ci się rozchodzi, ale działasz mi na nerwy. Ja osobiście jestem zdania, że przed udaniem się do specjalisty warto zasięgnąć rady innych specjalistów żeby mieć już obycie w temacie. Już raz udałem się do mechanika, gdzie naprawa miała być prosta i mało kosztowna a okazało się inaczej przez moją niewiedzę. Dlatego tym razem wolę się doinformować i nie wiem w czym Ci to przeszkadza

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1680
forumowa szklana kula niestety potłukła się kilka tygodni temu, więc ciężko coś wywróżyć na odległość.

Siddini

Początkujący
Punktów
0
Nic, w takim razie widzę że tu rady nie uzyskam, trudno się mówi, oby podczas wizyty udało się problem rozwiązać

Do góry Bottom