• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Citroen jumper 2.8HDI

adam2184

Uczestnik
Punktów
0
Witam wszystkich kolegów na forum.

Mam takie pytanie jestem przed zakupem w/w auta ale jest problem a mianowicie auto normalnie jeździ ale po dodaniu gwałtownie gazu auto gaśnie. po wyciągnięciu kluczyka i włożeniu z powrotem auto normalnie pali i jedzie. Czym to może być spowodowane? Czy jest to poważna usterka? Sprzedający stwierdził że coś jest z immobilazerem ale wolę podpytać. Za wyrozumiałość i podpowiedzi z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jak wciśniesz gwałtownie pedał przyśpieszacza to spowalniacz zalewa przyćwę bulbulatora... tak, że ten tego...poważna sprawa...:meh:

adam2184

Uczestnik
Punktów
0
Jak wciśniesz gwałtownie pedał przyśpieszacza to spowalniacz zalewa przyćwę bulbulatora... tak, że ten tego...poważna sprawa...:meh:

Ty to chyba nie masz co robić tylko siedzisz na forum i każdemu swoje mądrości musisz prawić.... Po co te posty nie wnoszące nic do tematu ale dobra nie będę ci psuł świetnej zabawy w twoim mniemaniu:) Pisz co chcesz jak ci ulży :)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ty to chyba nie masz co robić tylko siedzisz na forum i każdemu swoje mądrości musisz prawić....
Mam co robić... tylko jak sobie robię przerwę w pracy na wypicie herbatki to wpadam tu na forum żeby się pośmiać i powiem ci, że zawsze się coś trafi, a raczej ktoś kto napisze coś debilnego i już mamy polewkę w robocie...:D
Powiedz mi mistrzu logicznego myślenia - jak ktoś na odległość przez forum może ci powiedzieć co jest nie tak z autem...:bored:

Chyba tylko on 1 (2).jpg , ale z tego co wiem to chyba nie jest zalogowany na tym forum...:D

Ty masz choć blade pojęcie o diagnozowaniu i naprawie samochodów ???:eek::rolleyes:
Raczej wątpię, bo byś nie zadawał tak głupich pytań...:meh:
Teraz dopiero zobaczyłem... ty jesteś ten ,,fachura,, co w vito przez tydzień szukał pompy...:banghead:
Nie mam już złudzeń... nie masz bladego pojęcia o samochodach...:facepalm:

Ostatnia edycja:

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
ADAM pomyśl logicznie -immo pozwala na rozruch
a jak dodasz gazu co skutkuje zgaszeniem !!! wiec chyba w
pedale gazu nie ma immo? szukałbym gdzie indziej
moze jakis czujnik ???