• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

CIVIC VII Problem z automatyczną skrzynią

VAG SERWIS

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
13
Miasto
Świlcza
Witam.
Podstawił mi klient dziś civica z 2001r. 1.6 vtec z problemem skrzyni biegów.
Otóż problem jest następujący. Po odpaleniu samochód normalnie rusza, i przy spokojniej jeździe normalnie zmienia biegi. Ale przy próbie mocniejszego przyśpieszenia obroty wchodzą pod czerwone pole, a samochód nie przyspiesza, po jakimś czasie zaświeca się check engine i samochód staje, albo jedzie tylko na jedynce. Po skasowaniu błędu samochód znowu jedzie i tak w kółko.
Błąd wyświetla się 4602. Tylko nie wiem co to za błąd, bo nie mogę znaleźć nigdzie jego opisu.

VAG SERWIS

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
13
Miasto
Świlcza
Jakbym taki posiadał to bym wpiął i nie zakładał tu tematu. A czy ktoś się orientuje czy w VII gen. można odczytać błędy metodą na spinacz?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
nie, masz fejs kkl zwykły albo vagcommander1,4 ?

VAG SERWIS

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
13
Miasto
Świlcza
mam vcds, vcp i autocom, mam jeszcze lexie i opcoma ale mam problem z ich instalacją

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Brzmi jak kończące się tarczki sprzęgłowe i tego można sie przypuszczam spodziewać. Pojawiają sie jakieś szarpnięcia przy zmianie biegów, jaki wygląda olej w skrzyni?

Żadne z powyższych nie nadaje się do diagnozowania hondy

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Jeżeli nie zajmujesz się naprawą automatycznych skrzyń biegów , odeślij to tam gdzie się tym zajmują. Usterka prosta jak kij od miotły.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Moze i prosta a moze nie az tak .. szkoda ze nie masz KKL sa fajne programiki pisane pod daną marke przez ruskich i co ciekawe po angielsku

Ostatnia edycja:

VAG SERWIS

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
13
Miasto
Świlcza
Ok zobacze to kkl, A z Honda już wiem chyba o co chodzi otóż gość miał lekką stłuczkę, przez którą zablokowało mu wentylator chłodnicy, i tak jeździł. A że klient jeździ przeważnie w mieście, kilka razy ugotował silnik. a co za tym idzie także skrzynie biegów. Skrzynia do remontu a silnik czeka wymiana UPG.

Do góry Bottom