Starfish9737
Gaduła
- Punktów
- 2
Na internecie można wyczytać ze 75w/80 GL 4 a w sam naprawiam jak byk napisane ze GL 5. Obecnie nie wiadomo jaki mam zalany pewnie fabryczny ale skrzynia na nim chodzi dobrze
właśnie żebym sobie kipiszu nie narobił, ten gl5 potrafi wykończyć skrzynie dlatego wolę sie upewnićSą 75W80 GL4/GL5 i taki chyba najlepiej tam wlać.
Motul MotylGear 75W80 GL4/5
A jak był olej już wymieniany i ktoś zaaplikował GL5 75W90 - bo tak leją bezrefleksyjnie na warsztatach.ten gl5 potrafi wykończyć skrzynie
z czego to wynika skoro mogą być tego opłakane skutki dla klientówA jak był olej już wymieniany i ktoś zaaplikował GL5 75W90 - bo tak leją bezrefleksyjnie na warsztatach.
Z tego, że to jest akurat pod ręką? (bo zostało)z czego to wynika skoro mogą być tego opłakane skutki dla klientów
15W40 też dałoby radę.GL4/GL5 może być,jedynie porównałbym wskaźniki lepkości między olejami,im wyższy,tym lepszy olej,robiłem porównania kiedyś wybierając olej do tylnego mostu,MOBIL 1 nie był do przeskocznia,tylko orobinkę ustępował mu Elf znacznie tańszy,to było b.dawno temu,Ravenole jeszcze nie były powszechnie dostępne.Na Mobilu 1 tylny most dobił do miliona km w doskonałej kondycji,zalecany był 80W90 ja lałem 75W90,Mobilube SHC,taki wybrałem po robieniu porównań.@Ondraszek w "Sam naprawiam" podają czarne na białym, że do tej skrzyni zalewa się GL5 i to jest bardzo mylące...bo każde inne źródło mówi, że GL4.
Motul ma GL4/5 ciekawe co to za formuła.
W tym przypadku idealnie się wpasowuje.