• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Clioii 1.9 d nie odpala a jak odpali to falują obroty

robson8008

Początkujący
Punktów
3
Miasto
PCT
witam wszystkich.
auto nie odpala jak odpali to falują obroty .immo wywalone .clip pokazuje df001 idf 066
co to moze byc ! styki pompa sterownik sprawdzone ,swiece nowe filtr tez egr wyczyszczony
czujnik połozenia walu korbowego zmieniony .czyzby pompa sie skonczyła?.pomocy!!
dodam ze pompa lucas epic

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
A spróbuj wyczyścić czujnik ciśnienia w kolektorze ssącym. Miałem kilka dni temu podobny przypadek, kopcił na dodatek i po wyczyszczeniu a było w nim syfu pomogło.

robson8008

Początkujący
Punktów
3
Miasto
PCT
kolego ten czujnik w ssącym tez wyczysciłem i nic!

robson8008

Początkujący
Punktów
3
Miasto
PCT
paliwo ok odpiołem przewód zasilajacy z pompy i pompowałem grucha do banki

robson8008

Początkujący
Punktów
3
Miasto
PCT
filtr jest nowy myslalem ze cofa do zbiornika ale nie

a jak sprawdzic ten czujnik na rozdzielaczu

robson8008

Początkujący
Punktów
3
Miasto
PCT
ta pompa jest elektroniczna 4 cewki na rizdzielaczu zawór start /stop i czujnik pomiedzy wyjsciami na wtryski

S

S-LINE

lucas epic ??? dobrze mysle??? jezeli to epic to szukaj gdzies nieszczelnosci na pompie...mozna kupic zestaw uszczelniaczy za okolo 50zl rozebrac wyczyscic zlozyc i jezdzic dalej...

robson8008

Początkujący
Punktów
3
Miasto
PCT
tylko gdzie
do tego badziewia taki zestaw mozn
a kupic kolego?bo do boscha nie ma problemu

S

S-LINE

oj tak zgadzam sie ze ta pompa to badziewie ale na bank znajdziesz do epica zestaw naprawczy produkuje delphi i jest on drogi bo kosztuje cos kolo 200zl ale wiem ze jest firma tylko nazwy nie pamietam ktora tez robi ten zestaw i to od nich kupuje delphi a jest 4-krotnie tanszy...

S

S-LINE

zwykla na linke??? dzien przerobek...wiem bo czesto przerabiam transity z epica na bosha...

robson8008

Początkujący
Punktów
3
Miasto
PCT
auto naprawione . przyczyna to po prostu przekaznik przy aku wiec zamykam temat i dziekuje wszystkim kolegom za pomoc .:)

kaczka

Początkujący
Punktów
0
Miasto
łask
zwykla na linke??? dzien przerobek...wiem bo czesto przerabiam transity z epica na bosha...
Czy to jest jakiś dedykowany nr pompy Bosch, czy każdy do renault 1.9d clio II 64KM , taki silnik właśnie mam ?? i jak wygląda sprawa z linką, od czego mam kupić, z góry dzięki za info. Mam cholerny problem z tą pompą i jeżeli by się dało to wrzucę Bosha ale nie wiem jaki nr, a u mnie fachowcy tez zaczynają mówić że tylko regeneracja i wtryski tez Bosha trza wstawić. Jeżeli możesz to pomóż w temacie bo ręce mi ju opadają .

robson8008

Początkujący
Punktów
3
Miasto
PCT
Czy to jest jakiś dedykowany nr pompy Bosch, czy każdy do renault 1.9d clio II 64KM , taki silnik właśnie mam ?? i jak wygląda sprawa z linką, od czego mam kupić, z góry dzięki za info. Mam cholerny problem z tą pompą i jeżeli by się dało to wrzucę Bosha ale nie wiem jaki nr, a u mnie fachowcy tez zaczynają mówić że tylko regeneracja i wtryski tez Bosha trza wstawić. Jeżeli możesz to pomóż w temacie bo ręce mi ju opadają .
kolego KACZKA numer pompy 0 460 494 105 a jak będziesz miał problemy z uruchomieniem tej pompy to zadzwon 604203269

adlerkm

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
179
Miasto
Kowalewo Pomorskie
Jakiś czas temu mialem miałem by problem też nie mogłem tego naprawić i wymontowalem pompę do pompiarza i ten wymienił tylko elektrozawór ( zapomniałem jak się nazywa ale to ten od dawki)i do dziś wszystko jest ok

Do góry Bottom