• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Co ozznaczają te grupy i wartości??? silnik seat BBY z 2003

art234

SuperMechanior
Punktów
483
Miasto
Chorzów
Zobacz tą skrzynkę bezpieczników na aku podkręcaj nakrętki z bezpieczników tam lubią być skorodowane bezpieczniki

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
68
Co do ABS to nie pamiętam jakie masz czujniki aktywne czy pasywne, przy aktywnych wystarczy ruszyć autem i ABS zgaśnie a przy tych drugich musisz jechać stałą prędkością 30km

Odpale auto jest ok. Przyjadę się i błąd. Zgasze i odpale nic nie ma aż do krótkiej jazdy. I tak w kółko

Zobacz tą skrzynkę bezpieczników na aku podkręcaj nakrętki z bezpieczników tam lubią być skorodowane bezpieczniki

Przy aku już wszystko jest zrobione i wyczyszczone

Szukać dalej w wiązce z aku do skrzynki?

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Niskie napięcie dostaje. Sprawdz w czasie jazdy ile ma zasilania na abs. Sterowniki powinny sie odcinac przy niskim zasilaniu. Ten blad to sporadyczny?

Wyglada tez jakby ktorys czujnik zbieral inna predkosc z kola. Ale u ciebie jest blad z zasilania

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
68
Z zasilaniem 30 to praktycznie stały błąd

Chcę się go pozbyć żeby przeprowadzić kalibracje nowej przepustnicy

art234

SuperMechanior
Punktów
483
Miasto
Chorzów
Ciężko jest cokolwiek doradzić na odległość, podłącz pod kompa auto przejdź się stałą prędkością i zobacz czy wszystkie czujniki czytają tak samo

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
68
A z tym abs tak się zrobiło gdy były sprawdzane kable w miejscu gdzie + z aku łączy się z wiązka. Przy tym miejscu jest wtyczka z przewodami od pompy abs

art234

SuperMechanior
Punktów
483
Miasto
Chorzów
Zobacz pobór prądu przy zapalaniu

Ja walczyłem kiedyś z seatem Altea dwa dni ten sam błąd co u ciebie, wymieniłem rozrusznik i błąd się stracił

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
A szczegolnienie ma z nim roboty przy mercedesie. Launch tez mi zle starsze laczy. Np do sprintera 97 rok tylko starka.

Wchodzisz na aliexpress. Zaloguj sie . np ja nie podalem nazwiska tylko adres i telefon. Potem wklep vcds polski i wyskocza ci. Oczywiscie to tylko teoretycznie. BO NIE WOLNO UZYWAC KLONOW:)

art234

SuperMechanior
Punktów
483
Miasto
Chorzów
Właśnie patrzyłem 800 zł
Są też po 90 ale wszędzie 0 kupujących

Zgadza się klonów nie używamy

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Wpisz vcds polski i wyskoczy za 88zl np

Albo vag com to po angielsku bedzie za 85 zl np

Alis moim zdaniem jest bezpoeczniejszy od alledrogo. Zolty nie dostanie kasy za towar dopuki ty nie bedzies zadowolony

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom