• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Co potem?

~MiKSeR~

Początkujący
Punktów
0
Miasto
TLW
Witam. Przepraszam jeśli wybrałem zły dział. Mianowicie mam taki problem. Jestem aktualnie w II klasie gimnazjum, i powoli wszyscy popychają mnie bym zaczął zastanawiać się co dalej ze szkołą. Jak pewnie się domyślacie chodzi mi o technikum mechaniczne, ale kiedy poddałem ten pomysł moim rodzice mieli miny raczej kwaśne. Mój tata grzebie sporo przy samochodach i mówi, że to zawód ,,bez przyszłości". Ja w sumie od małego ,,liznąłem" trochę tego i owego, czyli totalnej podstawy. Ale wracając do tematu, mógłby mi ktoś poradzić jak przekonać rodziców?

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
postaw sprawę jasno. Powiedz, ze chcesz decydować o swojej przyszłości - bo praca którą kochasz to najwydajniejsza praca. Pamiętaj, żeby uzmysłowić im, że nasz rynek zalewa masa nowoczesnych aut, z dużą ilością elektroniki i ich serwisowanie to dobry pieniądz. Inżynier, zwłaszcza mechatronik ma ogromną przyszłość w Polsce. Ucz się, pomagaj tacie i rób wszystko z własnym sumieniem. Bo w dorosłym życiu będziesz mógł mieć pretensje tylko do siebie.

~MiKSeR~

Początkujący
Punktów
0
Miasto
TLW
Racja, w sumie to ja mam chodzić do szkoły a nie oni :)

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
dokładnie, pamietaj, ze każda decyzja w życiu ma swoje konsekwencje, niezależnie co zrobisz, życie sie zmieni

Kiepus

Początkujący
Punktów
0
Sam mam już X lat więcej niż Ty i nie mam pomysłu na siebie. Staram się dopasować do zapotrzebowań ludzi.

Wojtek1991

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Gorzów/Poznań
Chłopie! Jeśli Ciebie to interesuje, czujesz się w tym dobrze to idź do technikum mechanicznego!!! Przecież to jest najważniejsze, spełniać się w pracy. Poza tym argument że to praca bez przyszłości jest bezsensu, bo samochody były, są i będą, także zawsze będą potrzebne osoby do ich naprawiania!

Asiulek

Początkujący
Punktów
0
W 100% zgadzam się zWojtkiem. Ważne żeby robić to co się lubi, bo tylko wówczas życie ma jako taki sens.

Do góry Bottom