• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

co zamontowac zamiast swiecy płomieniowej do odpalenia Diesla Iveco daily 35-10 2,5TD 89r

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
W 44 na dzien dobry rozwaliłem rękę zmieniając biegi ale za kręcenie bączków z młodymi na pace zimą, na placu przed sztabem dostałem w nagrode ziła to chu....two potrafiło zdechnąc w najmniej oczekiwanym miejscu, (rozrusznik) jeszcze mi się śni po nocach ale jest co wspominać:D

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
nie pamiętam. ale było : z ośrodka w prawo... w prawo.... w prawo... znowu w prawo... i jeszcze raz w prawo. teraz skręcamy do ośrodka. żołnierzu, wypad z auta, dołączyć do kotów. powiadomimy o wynikach :) czy jakoś tak...

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
KOLEGO SERIO BENZYNA EKSTRAKCYJNA W KOLEKTOR SŁOWO DAJE .... kiedys zuka ojciec miał tam takze byla swieca jedna i paliła sie czesto tylko troszke benzyny ekstrakcyjnej i pieknie palił nie wiem jak na plaku ale trza działac;)

tomi4m10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
42
Miasto
Trojmiasto
heh, konstrukcja tych wynalazków zajmie chyba z tydzień, a wystarczy na początek chociaż wyjąć i sprawdzić wtryski + sprężanie + luzy i ewentualnie pompa do pompiarza.

Sosna91

Początkujący
Punktów
1
Wszystko to sprawdzę po powrocie do Polski lecz muszę wrócić pierw. Jutro kupie plaka i będę działal albo pokapie benzyny. Bo dziś było 7stopni i i tak nie załapał. Jeszcze się zastanawiam czy gdyby był zapowietrzony to by kopcil na biało przy kręceniu? Bez paliwa raczej nie możliwe? Pytam bo przez to zimno pora pierwszy używałem webasto cała noc. Mam suche niestety. I ono ma swój zbiornik ale wpiety miedzy dojście paliwa i jak go ubywawalo to moze pompa wtryskowa nie trzyma zamiast z baku do wracało z pompy do zbiornika webasto?

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
983
Miasto
PGS
Przyjedz tym gruzem do mnie to zrobię (naprawie) tak żeby palił od strzala

Do góry Bottom