Witam mam nieziemski problem. wyskoczyl check engine i auto gaslo na parkingu przy manewrach nie zawsze. u mechanika komputer pokazal czujnik polozenia walu wymienilem znow pokazal ten sam problem kupilem nastepny czujnik. znow zaczal gasnac. zaprowadzilem do gazownika. ten mowi ze to nie gaz bo na benzynie tez gasnie. mowi ze jak odlacza rure ta co jest na silniku plastikowa harmonijke to samochod powinien gasnac a nie gasnie. i ze poziom MP powinien byc 300 a jest ponad 400. i ze mu komputer pokazuje zawor egr. zaprowadzielm do mechanika w miescie wymienil zawor EGR. pojechalem do innego miasta jakies 30km. na pierwszym radzie jak czekalem w kolejce zgasl. zapalily sie na czerwono olej akumulator check engine i EPS. gasl mi z 5-7 razy w miescie zanim dojechalem do celu gasnie tylko na wolnych obrotach na prostej drodzie nie gasnie. poszedlem do lekarza. wrocilem do samochodu odpalam i przejechalem 30m i znow stracil moc na obrotach i zgasl. cofalem na miejksce parkingowe z 5 razy bo gasl caly czas. zadzwonilem na assistance i mnie scholowali do mechanika w miescie. ten mowi ze patrzyl jezdzil i mu nie gasnie ale zauwazyl dziurke w jakiejs rurze ze to pewnie to. ale okazalo sie ze dalej gasnie. pojechalem dzis do biedronki jakies 2 km. potem do fryzjera i po fryzjerze tez odpalilem przejechalem 10M i zgasl i gasl caly czas zadzwonilem do mechanika mowi zeby gazu mu dawac i jezdzic nim ale jakos to nie dla mnie ja lubie komfort jazdy a nie pojade do miasta i bedzie mi gasl. wczoraj bylem u kolegi jakies 15km bylo ok zabralem go do biedronki nastepne 15km. przy manewrach w biedronce po zakupach bylo ok. a wczesniej gasl caly czas zanim wymienilem EGR i czujnik polozennia walu. ale dojechalem do glownej drogi zwolnilem i zgasl i kontrolki sie zaswiecily. czytam w internecie co moze byc problem. ze moze alternator. a moze filtr paliwa albo pompa. nie wiem mechanik tez nie bardzo wie czego sie czepic. prosze o pomoc. a jeszcze chcialem dodac. ze po frzjerze odpalalem pare razy i gasl jak gfazu nie dalem. znajomy wzial mnie na hol do mechanika. i oczywiscie na placu u mechanika juz nie gasl. moze cos z ladowaniem? moze alternator aku sie podladowal podczas holowania 500m i nie gasl