samspec13
Zweryfikowany Mechanik
To działa na zasadzie częste mycie skraca życie. To preparaty na bazie narty, co już wcześniej przy innej okazji wałkowaliśmy.nie jestem jakas przekonany do tych plukan ale moze sie myle
To działa na zasadzie częste mycie skraca życie. To preparaty na bazie narty, co już wcześniej przy innej okazji wałkowaliśmy.nie jestem jakas przekonany do tych plukan ale moze sie myle
Zupełnie inny sklad i rola oleju.bardziej niz myslisz, a wiecej niz Ci sie wydaje
bo hałasował hydraulik i pomogło ale to ryzyko
Amerykany co dychę, wiem od wiarygodnej znajomej.A Japończycy nie idą w żadne long life i jak za starych dobrych czasów wymiana co 15 tys km
Co do wymian w automatach owszem zgodze sie, ze trezba to zrobic umiejetnie ale absolutnie nie zgodze sie z tym, cytuje,,Jeśli ktoś twierdzi,że nie powinno wymieniać się oleju np.w skrzyniach automatycznych ,to ma rację,"

Praca takiej przekładni opiera sie na olejeu jesli mozna tak w duzym skrócie powiedziec i juz w tym watku wczesniej pisałem co spotkało chociazby skrzynie meredesa począwszy od W210 gdzie producent powiedział, ze olej w skrzyni nie podlega wymianie (po roku akcja sewisowa i zalecane wymiany co 60-70k) to samo było z Bavarią.
Natomiast z kolegą wyzej zgadzam sie w 100% co do zalecanej czestotliwosci wymian oleju ale juz ne koniecznie do trzymania marki producenta, bo jezeli wiadoma marka płaci np. Bavarii ogromne pieniadze aby lali i rekomendowali ich olej, na temat którego jakosci oszczedze sobie słów to ja np. klientowi na 100% z czystym sumieniem poleciłbym inny tylko ze wzgledu na jakosc.(ale zgadzam sie, ze nie powinno sie po prostu lac innego oleju przy kazdej wymianie), a i jeszcze jedno, mała zawartosc popiołu nie jest jedyna dobra rzecza, bo nowe oleje w pełni syntetyczne sa nieporównywalnej jakosci do minerałów.
[nie pilem oleju] zalewalem do swoich skrzyn automatow rozne wynalazki i dopiero zastosowanie polecanego przez producenta oleju do danego automatu dawalo mi przyjemnosc z jazdy a juz myslalem ze trzeba bedzie zmieniac skrzynie, przeplukanie i zalanie odpowiedniego czasami dosc drogiego.