• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

czujnik cisnienia doladowania

bananz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1
witam mam prosbe czy ktos wie jak sprawdzic(jakie wartosci powinien miec ten czujnik)czujnik cisnienia doladowania passat b5fl 2004 1.9tdi awx serdecznie dziekuje

BrayanLDZ

SuperMechanior
Punktów
9
Miasto
Łódź
wartosci? a po podlaczeniu do kompa nie powino czasem pokazywac jego wartosc zadana i jaka powinna byc?

bananz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1
tak to ktory to blok pomiarowy

tylko chodzi mi o pomiar multimetrem

bananz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1
fajnie chlopaki ze chcecie pomoc ale chodzi o czujnik cisnienia nie o instalacje

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
tak to ktory to blok pomiarowy

tylko chodzi mi o pomiar multimetrem
Multimertrem możesz zmierzyć napięcie, w zależności od wielkości ciśnienia jest różne napięcie.

Inodiag MAP jest to czujnik w kolektorze ssącym a kolega pisze o doładowaniu więc chce dane do czujnika BAP.

bananz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1
ciekawe jak zobaczysz wagiem czujnik doladowania a tak na marginesie trzeba multinetrem zmieerzyc opor nie volty

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Multimertrem możesz zmierzyć napięcie, w zależności od wielkości ciśnienia jest różne napięcie.

Inodiag MAP jest to czujnik w kolektorze ssącym a kolega pisze o doładowaniu więc chce dane do czujnika BAP.
obawiam się że nie masz racji, nie ma na schemacie bap. Map jest to czujnik ciśnienia i temperatury. jest jeszcze maf ale to przepływka.
MAP maniford apsolute pressure sensor:)

Konio

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
41
Miasto
Pow.Sztumski
Jest tak jak pisze kolega inodiag i ten map sensor ma cztery piny i mierzenie multimetrem nic nie daje ,najlepiej
jakimś fejsem co pokazuje wartości rzeczywiste.:D

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Tak zgadza sie (nie patrzyłem na schemat) nie ma w tym modelu BAP tylko MAP załatwia wszystko.

Do góry Bottom