• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czy końcówka roku to dobry moment na zakupy sprzętu?

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Przyznaję, że udowodniles mi że Polska to rynek 3 świata.
Czyli kupująć wersję PAD 7 na aliexpress kupuje Launcha z pewnymi przyciętymi funkcjami albo brakiem pewnych funkcji do samochodow europejskich ?
Smutne.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Jak pisałem w jednym poście : Jeśli kupisz na alliexpres :
1. Launch x431 Pad 7 smartlink v2.0
2. Launch x431 Pro 5 smartlink v2.0
3. Launch x431 Pad 9 - w tym przypadku nie ma 100% potwierdzenia
To jest w nich zakładka gdzie możesz osobno dokupić pełny pakiet opcji na Europę .

@afrikanerhart Europa w końcu się doczekała nowego sprzętu z stajni Launch . Brata bliźniaka PAD 9 - Launch X431 EURO .

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Launcher

Bywalec
Punktów
7
To jest w nich zakładka gdzie możesz osobno dokupić pełny pakiet opcji na Europę .

@afrikanerhart Europa w końcu się doczekała nowego sprzętu z stajni Launch . Brata bliźniaka PAD 9 - Launch X431 EURO .
Europa wynegocjowała sobie wyłączność na sprzedaż nowego modelu stąd brak na rynku globalnej wersji czyli PADa XI.
Jaki jest sens brać coś w wersji globalnej żeby zaraz po tym dokupować i tak nie pełny pakiet funkcji z wersji europejskiej za kolejne 2000 dolarów?

Jaki jest sens brać sprzęt z dystrybucji azjatyckiej patrząc przez pryzmat serwisu sprzętu? Nasi klienci odsyłają nam sprzęt, jeśli pojawia się jakaś usterka i albo naprawiamy ją na miejscu i do tygodnia klient ma sprzęt u siebie albo leci do centrali w DE i trwa to 2-3 tyg. w zależności od tego co się zepsuło( 4-6 dni przesyłka jest w transporcie kurierskim). Ile potrwa taki serwis przez centrale w chinach?

Kompletnie nie rozumiem rozważania opcji globalnej w przypadku sprzętu za naście tysięcy chociażby po względem dostępów SGW. W październiku w europejskich odpaliliśmy VAGa, KIA i HYUNDAI, kończymy temat z IVECO i rozmawiamy z kolejnymi producentami + nasza gama jest zgodnie z uwierzytelnianiem SERMI, które powoli będzie u nas wchodziło w życie, czego modele z innych dystrybucji nie uświadczą.

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl

Wiesz może co za debil wymyśla nazwy kolejnyhc skanerów Launcha?
Skanerów z dopiskiem EURO jest parę i znowu powstaje burdel w nazywnictwie.
Nie ma żadnej pewności że kupisz najnowszy modle a nie z przed 3 lat z dopiskiem EURO.

Launcher

Bywalec
Punktów
7
Wiesz może co za debil wymyśla nazwy kolejnyhc skanerów Launcha?
Skanerów z dopiskiem EURO jest parę i znowu powstaje burdel w nazywnictwie.
Nie ma żadnej pewności że kupisz najnowszy modle a nie z przed 3 lat z dopiskiem EURO.

Dlatego niedawno kupiłem Autela.
Dobrze to ująłeś - skanerów w gamie europejskiej z EURO w nazwie jest parę. Dosłownie. Problem w rozróżnieniu pojawia się przy przeglądaniu gamy globalnej i na to najczęściej narzekają klienci.
Z drugiej strony - wystarczyło wybrać pierwszy lepszy numer do dystrybutora i dowiedzieć się co jest aktualnego w sprzedaży lub odwiedzić stronę LAUNCH EUROPE.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
@Launcher a czy w najbliższym czasie są planowane wypuszczenie kolejnych urządzeń , np odświeżonego euro link z nowsza głowica smart link ?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
@Launcher Tak przeglądałem na youtube filmy recenzujące X431 PAD 9 i X431 Euro 2025 i sprzętowo/hadrware'owo to są te same interfejsy tylko ze wersja na Europę ma inny interfejsc/menu oraz inaczej rozwiązany abonament . Wiec to nie jest sprzęt zaklepany tylko na Europę .

Launcher

Bywalec
Punktów
7
@Launcher Tak przeglądałem na youtube filmy recenzujące X431 PAD 9 i X431 Euro 2025 i sprzętowo/hadrware'owo to są te same interfejsy tylko ze wersja na Europę ma inny interfejsc/menu oraz inaczej rozwiązany abonament . Wiec to nie jest sprzęt zaklepany tylko na Europę .
No tak, YouTube prawdę Ci powie.

Launcher

Bywalec
Punktów
7
@Launcher Sorry ale nie myślę ze ktoś postanowił kupić Launch X431 Euro z tabletem 13,6 cala skasował oprogramowanie i zainstalował oprogramowanie od Launch x431 PAD 7 .
Распаковка-обзор нового флагмана LAUNCH PAD9 LINK.
LAUNCH X 431 AUTOMECHANIKA 2024
Mimo wszystko cieszę się, że podjąłeś sie trudu researchu.
W przypadku każdego nowego modelu Launch jego pierwotna prezentacja jest w wersji globalnej stąd pierwsze filmiki są wlasnie z jego nazwa itd.
Wyłączność na ten model wypracowana została mniej więcej we wrześniu, oficjalna prezentacja na początku grudnia, natomiast zaufani klienci mogli go od Nas zakupić już jakiś czas wcześniej.
Ot cała tajemnica tego jak trafił na rynek.
Przesłałem Ci garść informacji na jego temat na maila zgodnie z prośbą.
Spkojnej niedzieli!

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
@Launcher Tak dostałem maila z zdublowanymi danymi ze strony launch europa . Liczyłem bardziej na dokładniejsza rozpiskę co konkretnie wchodzi w skład każdego pakietu oprogramowania - aż tak dobrze niemieckiego nie znam by wszystkie zwroty techniczne rozszyfrować .

Ostatnia edycja:

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1664
aż tak dobrze niemieckiego nie znam by wszystkie zwroty techniczne rozszyfrować .
google translator twoim przyjacielem :)
tak wiem , nie jest może idealny. no i czasami podaje luzy dla muszelek korbowodowych (panewki) lub nad silnikiem jest czepek a nie maska. ale przy odrobinie samozaparcia idzie zrozumieć o co chodzi.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
@Drugi2 Jak by to był tekst na stronie to nie stanowiło by to problemu , ale to był film gdzie dwóch Niemców szwargotało sobie :)

Launcher

Bywalec
Punktów
7
@Launcher Tak dostałem maila z zdublowanymi danymi ze strony launch europa . Liczyłem bardziej na dokładniejsza rozpiskę co konkretnie wchodzi w skład każdego pakietu oprogramowania - aż tak dobrze niemieckiego nie znam by wszystkie zwroty techniczne rozszyfrować .
Stronę możnaprzetłumaczyć sobie w bardzo prosty i szybki sposób.

Zrzut ekranu 2025-01-14 o 11.04.49.png

@Drugi2 Jak by to był tekst na stronie to nie stanowiło by to problemu , ale to był film gdzie dwóch Niemców szwargotało sobie :)

Polecam włączyć napisy i opcje przetłumacz automatycznie i wybrać język na jaki ma tłumaczyć owe napisy.

Cieszę się, że nowy model wzbudza zainteresowanie, natomiast nie jestem w 100% przekonany do tego, że forum jest dobrym miejscem do omawiania szczegółów związanych z zakupem. Zapraszam Cię blayders do kontaktu telefonicznego bądź mailowego - tam z chęcią odpowiem na wszystkie pytania i ustalimy szczegóły.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
@Launcher Zapomniałeś o dodać jeden bardzo ważny szczegół . Ktoś wcześniej musi do takiego filmu dodać jakiekolwiek napisy by można było użyć opcji automatycznego tłumaczenia . A nie o ten film mi chodziło co wkleiłem na górze . A Launch'a używam w jeżyku angielski wiec z tym jeżykiem nie mam problemu wiec strony Launch Europe nie potrzebuje tłumaczyć .

Launcher

Bywalec
Punktów
7
Zapomniałeś o dodać jeden bardzo ważny szczegół . Ktoś wcześniej musi do takiego filmu dodać jakiekolwiek napisy by można było użyć opcji automatycznego tłumaczenia .
O niczym nie zapomniałem - YouTube ma funkcje generowania napisów + ich tłumaczenie na konkretny język :)

Do tego się odnosiłem - filmik z dwoma Niemcami można zobaczyć z polskimi napisami, z resztą jak każdy inny.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Tak tylko te generowane napisy przy technicznych zwrotach czy skrótach słownych są że tłumaczone. To tłumaczy AI a jak wiadomo jeszcze dużo czasu minie jak to zacznie działać .
@Launcher Nie wiedziałem że szczegóły techniczne co urządzenie potrafi są ściśle tajne , że nie można ich omawiać na forum :)

Ostatnia edycja:

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1664
@Launcher Nie wiedziałem że szczegóły techniczne co urządzenie potrafi są ściśle tajne , że nie można ich omawiać na forum :)

dokładnie!
to producentowi powinno zależeć na jak najlepszym wytłumaczeniu i jaki największej sprzedaży a nie robieniu tajemnicy.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Bo robi się "cieplo" ze można mieć to samo za mniej. Nazwa z wersją nikogo nie interesuje, jeżeli robi to samo.

Do góry Bottom