• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czy korzystacie z alkomatów?

Stryder

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kielce
Ale tak w zasadzie po co z tego korzystać? Albo jadę, albo nie jadę. Zdarza się, że alkohol już dawno wyparował z organizmu, a czujemy się źle - o tym też się mówi, że nie warto prowadzić podczas takiego osłabienia. Przecież liczy się własne bezpieczeństwo

Kajka24

Nowy
Punktów
0
Miasto
Płock
Ale chyba warto mieć już 100% pewności, że jest ok. Tyle, że taki policyjny blow to kupa kasy.

Zbyhu88

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Wrocław
w gazecie Motor był test alkomatów i Alkomaty Alkohit pokazywały bardzo zbliżone wynik do tych policyjnych.

Alko-maty

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Warszawa
To prawda, szczególnie dobry i polecany jest Alkohit x60, na który otrzymujesz 3 letnią gwarancję co z pewnością jest dodatkowym plusem. Uważam, że alkomat powinien znajdować się obowiązkowo na wyposażeniu każdego samochodu.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
chcesz to ci założę coś takiego na stałe do auta i nawet wbiją ci do dowodu, ale zapomnij że gdzieś pojedziesz jak wychlejesz. Po co się martwić? jaki wybrać? czy coś pokaże? Ten jest certyfikowany i dokładny jak mają pały.

Załączniki

• IMG_20170726_113711.jpg
    IMG_20170726_113711.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 11
Punktów
0
Miasto
Mikołów
Niektórzy powinni mieć w autach takie blokady... Ja alkomat mam, rzadko używam, ale zawsze warto się dodatkowo zabezpieczyć.

Majkel90

Nowy
Punktów
0
Miasto
Katowice
Ja osobiście uważam, że to fajna sprawa. Czasem właśnie jest odwrotnie, człowiek się dobrze czuje, a jak dmuchnie rano to się okazuje, że jeszcze nie wszystko wyparowało. Różnie ludzie na alkohol reagują.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Czasem się zastanawiam czemu tyle ludzi logujących się po raz pierwszy tu na forum zaczyna swój pierwszy post od tego tematu, a nie od innych?:rolleyes: Teoretycznie jak ktoś się loguje na FORUM MECHANIKÓW to powinien zacząć od tematu związanego z mechaniką:D a nie czy alkomat jest potrzebny czy nie:rolleyes:
Czyżby tylko taki poziom wiedzy reprezentowali?:meh:

Elwis95

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kielce
Ja mam problem z alkomatem rozwiązany - nie pije wcale i każdego zachęcam - odstawić butelkę z piwem, wódką na rzecz soku pomarańczowego, tabeletek musujących z witaminami tudzież wody niegazowanej :)

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
A ja jestem tego zdania że jak dzień prędzej podałeś w palnik to następnego dnia się nie ruszaj z domu do czasu wytrzeźwienia. Alkohol jest do ludzi. A ci co uważają i piszą żeby %%% odstawić i napić się soku pomarańczowego to widocznie mieli problem z %%% i pić nie mogą:)

kamilston

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Korzystacie może z alkomatów? Jeśli tak to jakich najlepiej szukać? Czy ma ktoś jakieś sprawdzone alkomaty jednorazowe i czy takie w ogóle mają sens?
Można na komisariacie choć zdarza się, że trzeba chodzić po całym mieście bo w tym, który wybierzesz nie ma. Widziałam jakieś jednorazowe w aptece, ale czy to działa nie mam pojęcia kosztowały ponad 2 zł i miały pewnie spory margines błędu,a le zaciekawiło mnie to, że takie coś już wymyślili. A te do kupienia, ponoć nie są idealne, ale 0 pewnie stwierdzą.

kumis

Uczestnik
Punktów
6
Miasto
Kutno
Ja przyjąłem taką zasadę, że jak wypiję więcej poprzedniego dnia (jakaś większa impreza) to następnego dnia nie po prostu nie jadę i koniec.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Proponuję stosować wszystkim zasadę że " nie piję" - abstynencja to żaden wstyd i nie będzie problemu czy mogę jechać czy nie...polecam, to nie boli, a i w kieszeni więcej bo samo picie? a zakąska? ha,ha,ha.

dzimi

Gaduła
Punktów
10
Miasto
.
Dwa razy prawka nie zabiorą, więc po co mi alkomat :dead:

Do góry Bottom