• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czy mechanicy szukają pomocników na wakacje?

Stefan3400

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Zamość
To panowie może dacie jakieś rady jak to zacząć po liceum oprócz zrobienia kursu by wiedzieć więcej niż się wie teraz?

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Kup sobie jakiś motur i przy nim grzeb ;) Ja tak zaczynałem. W wieku lat 12 silnik od WSKi miałem w małym palcu. Ułatwieniem było to ,że mój tata był mechanikiem i miałem zaplecze w postaci jego rad, narzędzi itp. Dzis próbuję zarazić mechaniką syna , ale słabo idzie ...

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
pobaw się narzędziami, kup sobie najtańszy najbardziej rozbudowany zestaw w walizce, taki za 120zł.
poznaj co to 1/4 3/8 1/2. zepsuj rower, napraw kosiarke, segreguj wiedze podaną na y.tubie.
no i roochaj ile wlezie, tylko nie pij i nie pal, nie wciągaj tego goowna likłicośtam.
miej swoje zdanie z dystansem, tak jak teraz.

Stefan3400

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Zamość
pobaw się narzędziami, kup sobie najtańszy najbardziej rozbudowany zestaw w walizce, taki za 120zł.
poznaj co to 1/4 3/8 1/2. zepsuj rower, napraw kosiarke, segreguj wiedze podaną na y.tubie.
no i roochaj ile wlezie, tylko nie pij i nie pal, nie wciągaj tego goowna likłicośtam.
miej swoje zdanie z dystansem, tak jak teraz.
Narzędzia to ja wiem co i do czego, rower też sam naprawiłem bo się psuł co chwilę i teraz nie ma się już w nim co zepsuć. Kosiarkę to naprawiłem u ciotki jak byłem na wsi bo narzekała że napędu nie ma. A na yt to to oglądam cały czas i się wszystko powtarza, nawet przerosłem wiedzą ojca, który jest po klasie mechanicznej. I wolę nie pić tylko wydać kasę na paliwo by pojeździć sobie autem

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
stefek ty nie badz taki do przodu .ojca wiedzą to nigdy nie przerosniesz.:D
zacznij moze od jakiejs fachowej literatury jakies ksiazki o silnikach i diagnostyce itp.a później przeplataj teorie

z praktyką;)

Stefan3400

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Zamość
stefek ty nie badz taki do przodu .ojca wiedzą to nigdy nie przerosniesz.:D
zacznij moze od jakiejs fachowej literatury jakies ksiazki o silnikach i diagnostyce itp.a później przeplataj teorie

z praktyką;)
Oj pod mechaniką to mogę śmiało mówić że chociaż jestem na jego poziomie bo jak on się mnie pyta co się mogło zepsuć, albo jak to naprawić to coś w tym jest. Właśnie myślałem by kupić jakieś stare książki poświęcone mechanice.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Forum jest ok. Piętnujemy ludzi z głupimi pytaniami, niestety czasem z rozpędu człowiek taki jak Stefan może oberwać;) Nie zniechęcajmy młodego człeka z pasją ;) I nie wszyscy mechanicy to złodzieje, co do pijaków to sie nie wypowiadam :D

Stefan3400

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Zamość
Oj dejot mnie to ciężko złamać, ale czasami dobrze jak ktoś oberwie to wtedy ty mu podetrzesz nosa i pokażesz, że nie jesteś ciepłą kluchą.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
uuu.pijacy...toć kazdy robi to co umi i lubi:D ...
przeciez tez mielismy po 17 lat...

Stefan3400

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Zamość
Racja, ale ja wiem co jak działa tylko chciałbym nabyć tej wiedzy praktycznej by móc w przyszłości wiedzieć co się zepsuło w moim aucie.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
swoje to pol bidy zawsze poznasz co sie spsulo trzeba tylko do konca jeździć:D
najgorsze jest czyjes auto.

Do góry Bottom