• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Daewoo Matiz nie odpala

Tora28

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gliwice
Witam, wczoraj podczas jazdy Matiz najpierw szarpał, następnie zgasł i koniec. Za chiny nie odpala. Kręci ale nic więcej się nie dzieje. 2tyg temu były wymieniane: świece, kable, cewka, kopułka, palec firmy Mando. Mam odczyt błędu 0320... Czy ktoś z Panów Mechaników ma jakiś pomysł?

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Można samemu, zamontować aparat w podobnym położeniu a później można dla pewności ustawić zapłon na lampę stroboskopową u fachowca.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
aparat panie, aparat. wczoraj takiego przywiozłem lawetą iii aparacik się wysypał a miał wymieniany, aparat, palec, kopułka, kur....ze szrotu klient sobie czytał forum i sam naprawiał, aż trafił na tą samą usterkę i trafił na mnie...
wiecie co się działo dalej...jestem bezpośredni i raczej walę ostro ale klient płakał i płacił. 250 aparacik, 150 holowanie i 100 wymiana...tak zaoszczędził.

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Aparat to 90 % usterek ale bywa, że zapychają się wtryskiwacze, wymiana listwy za 30,00 zł pomaga a raz miałem takiego i to ostatnio, że się wysypały klucze ale to rzadkość .

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
aparat panie, aparat. wczoraj takiego przywiozłem lawetą iii aparacik się wysypał a miał wymieniany, aparat, palec, kopułka, kur....ze szrotu klient sobie czytał forum i sam naprawiał, aż trafił na tą samą usterkę i trafił na mnie...
wiecie co się działo dalej...jestem bezpośredni i raczej walę ostro ale klient płakał i płacił. 250 aparacik, 150 holowanie i 100 wymiana...tak zaoszczędził.

To na niezłego "łosia" trafiłeś za kasę którą zostawił u Ciebie kupiłby jeżdżące Tico niezły bajkopisarz z Ciebie. Tak kozaczysz a ciekawe co myślą o tobie fachowcy innych profesji gdy zlecasz im usługę i czy im też "walisz ostro".

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
To na niezłego "łosia" trafiłeś za kasę którą zostawił u Ciebie kupiłby jeżdżące Tico niezły bajkopisarz z Ciebie. Tak kozaczysz a ciekawe co myślą o tobie fachowcy innych profesji gdy zlecasz im usługę i czy im też "walisz ostro".
na brak klientów nie narzekam, więc mogę sobie dyktować ceny jakie mi się podobają a mimo to od 5 rano dopiero wróciłem do domu. Jak się robi robotę a nie pieprzy i po kimś poprawia to tak jest...a klient dał córki auto a sam jeździ Luxusem więc co cię boli? ty nie dałeś do roboty i nie musiałeś płacić. Aparat kosztuje 200, holowanie 150 więc co łosia trafiłem? że za robotę zapłacił 100 i 50 narzutu na aparacie?
A jak padnie jemu auto to jadę holownikiem wstępnie na reklamację za darmo, jeżeli usterka nie związana z naprawą to znowu becyluje za holowanie i naprawę i graty.
na pisanie bajek nie mam czasu, a jak zlecam coś komuś, zresztą rzadko to płacę tyle ile się należy i nie robię z siebie biedaka i ujadacza...życie.
Tico? chyba na szrocie...

Wykręcić świece i zobacz czy jest jskra
na pewno jest, inaczej tłok po ciemku zapieprzał by w głowicę...;)

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Nie ekscytuj się tak bo żyłka Ci strzeli. Życzę powodzenia w biznesie i oby zawsze klienci tak chętnie płacili w przeliczeniu do wartości auta taką kasę jak za naprawę stilo. W moich okolicach ludziska liczą u Ciebie widzę szastają kasą i oby tak było zawsze. Powodzonka.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Żyłka? wcale nie mam zamiaru się ekscytować bo wracam wykończony, a jak się mieszka w stolcu to kosztuje.
Na prowincji zawsze jest taniej, ale chyba nie sądzisz że Stolce będą jeździć w twoje okolice? Wiesz teraz dlaczego przybyszów nazywają "słoiki"? Bo walą za robotą i kasą. A z drugiej strony jak by przypchał to miał by 150 taniej, ale to ja muszę przez te "słoiki" bujać się w korkach...powodzonka.

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Wtedy każdy się dziwi ty piszesz cenę za robotę i obrazu jest reakcja warszawska :D że za tyle by nie dotknął , mieszkał by warszawiak w moim rejonie to warsztat pusty, ale takie są realia jest tam drogo.

Do góry Bottom