• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

DiagBox kilka ciekawych informacji

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
rozkrec go i bedziesz wiedzial czy to gold czy nie
Tak też uczynię.

Co dziwne podpinałem wurth wow i też nic nie dyma. Może cuś z can?

A niedawno robiłem Ducato 2015r i wow czytał wszystko bez przekściówki. Nie wiem czy to na podobnym sterowniku i oprogramowaniu, silnik ten sam 3.0hdi/JTD.

Ostatnia edycja:

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Tego jumpera czytaj jako fiata. Kiedyś autocomem tak robiłem i co nieco szło...

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Tak też uczynię.

Co dziwne podpinałem wurth wow i też nic nie dyma. Może cuś z can?

A niedawno robiłem Ducato 2015r i wow czytał wszystko bez przekściówki. Nie wiem czy to na podobnym sterowniku i oprogramowaniu, silnik ten sam 3.0hdi/JTD.

nie wiem dlaczego,te samochody i pochodne jade zazwyczaj delphi(org) i wszystko idzie z marszu bez zadnych przejsciowek

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Zkomuniłem się z nim wow przez boxera a przez Jumpera nie chce gadać. Ki Ch@j!? Diaguś tysz z nim nie gada przez co by nie próbować, tylko jeden sterownik widzi.

Paluch555

Nowy
Punktów
0
Witam a ja mam zainstalowana wersje diagbox 7.57 i w citroen c5 2002 rok nie chce laczyc sie z zawieszeniem. Co moze byc
Problemem ze nie laczy sie z kalkulatorem? Pisze brak dialogu czy cos takiego

Paluch555

Nowy
Punktów
0
A tego dialogu nie idzie dograc? Bo tylko zawieszenia nie obsluguje? Albonchociaz czy jest sposob sprawdzic czy to wina programu czy glowicy?

Salceson

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lublin
Czy ktoś znajdzie mój kod do BSI? Mam Expert z 2011 roku i jestem 3 właścicielem , karty z kodem niestety nie dostałem a nawet nie wiedziałem że powinna być. Padła mi stacyjka i z powodu wysokiej ceny oryginału kupiłem na złomie w idelanym stanie z kluczykami za marny grosz. Potrzebuje dodkodować 2 klucze do alarmu oraz immo. Sprawdzałem jakiś kod znależiony w instrukcji oraze te które tutaj podano niestety nie pasują . W serwisie autoryzowanym koszt 160 zł netto takiej operacji a kluczy ze złomu niedokodowują niestety .

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Czy ktoś znajdzie mój kod do BSI? Mam Expert z 2011 roku i jestem 3 właścicielem , karty z kodem niestety nie dostałem a nawet nie wiedziałem że powinna być. Padła mi stacyjka i z powodu wysokiej ceny oryginału kupiłem na złomie w idelanym stanie z kluczykami za marny grosz. Potrzebuje dodkodować 2 klucze do alarmu oraz immo. Sprawdzałem jakiś kod znależiony w instrukcji oraze te które tutaj podano niestety nie pasują . W serwisie autoryzowanym koszt 160 zł netto takiej operacji a kluczy ze złomu niedokodowują niestety .
Wyślij bin z bsi lub przyjedź do mnie lub do elektronika

Salceson

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lublin
Dzięki za odzew ! Bin da się zgrać przez diagbox ? Mam jeszcze wurtha ale tam jest mało peugeota. Do pamieci eeprom trzeba coś grubszego chyba. Prawdopodobnie w bsi mam upalone oświetlenie bagażnika bo była założony pasek led i migał wymieniłem na nieco większy i teraz nie świeci wcale. Boję się wylutować żeby wsadzić ją do programatora. A gdzie można podjechać ? Lublin?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Wiem, że w diagbox idzie przełączyć wyświetlacz w citroen na negatyw

BozarTm

Nowy
Punktów
0
Może wytłumaczy mi ktoś jak to jest, mam Diagbox aktualizowany do wersji 7.83 z Ali. I teraz chciałbym zaktualizować do najnowszych, to co mam szukać, jakich aktualizacji 7.83 do 7.84 czy 8.55 czy nowa na Ali jest 9.68. Nie wiem jakie są następne aktualizacje.

jagoor

SuperMechanior
Punktów
53
Miasto
Olkusz
Na chwile obecną jedyna rozsądna opcja to zapłacić za aktywację natywnej wersji 9.68 wtedy działa jak należy z nowymi samochodami
Mam tu na myśli skontaktować się z autorem a nie jakieś dziwne wersję od chinola
albo uruchomić prawdziwą wersję 9.68 w maszynie wirtualnej(potrzebny mocny komputer i dobry amulet do szczęścia )
jeżeli ktoś planuję robić coś więcej niż diagnostykę na takiej maszynie
Jeżeli chodzi o starsze wersje to proponuję 7.57 lub 7.58 gdyż to ostatnie które obsługują teleskopowanie.
Po podniesieniu do wyższych aby działało to prawidłowo trzeba zmieniać co chwilę firmware w głowicy gdyż jest to zlepek rożnych baz danych a często jest tak ze w zależności od kalkulatora którego baza w danym momencie używa potrzebuje odpowiedniego firmware w głowicy a jak go nie ma to brak komunikacji
Na wersję 8 szkoda tracić czasu bo jest z nią problem jw
A jeszcze jedno do nowej wersji potrzebna jest głowica typu c bdb jakości bo bardzo stare albo kiepskie umierają przy zmianie firmware

Michal98l

Nowy
Punktów
0
Witam. Mam problem z instalacją diagbox na windows 7 32bit. Instalacją przebiega pomyślnie i przychodzi czas pierwszego uruchomienia. Wyskakuje okno z białym tłem że rozpoczyna pracę itd. I zamiast standardowego diagboxa wyskakuje mi tylko takie małe okienko w lewym górnym rogu i tyle. Czy ktoś może mi pomóc?

Załączniki

• FB_IMG_1623362470093.jpg
    FB_IMG_1623362470093.jpg
    109,7 KB · Wyświetleń: 16

prze.klim

Nowy
Punktów
1
Witam, a jak działa wersja 9.91 na wirtualnej maszynie, interfejs Gold?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
564
Miasto
Podkarpacie
Ja mam virtuala 9,91 i głowice ori i działa bez problemu , nawet jak wracam do starego planet2000 nie ma problemu .

miros2505

Nowy
Punktów
0
Witam,
Podzielę się z wami moimi spostrzeżeniami odnośnie instalacji Diaboxa może komuś zaoszczędzi trochę cennego czasu

1.O ile stara lexia i peugote planet powinno się instalować na Windows XP o tyle Diagbox najlepiej działa na Windows 7 Ultimate
2.Ważne jest aby mieć prawidłowo zainstalowanie sterowniki a zwłaszcza sterowniki do karty sieciowej LAN
inaczej spotkacie się z problemem "Błąd aktywacji zero"
3. Jeżeli w trakcie instalacji kolejnych patchów naraz stracicie aktywacje wcale nie trzeba formatować dysku instalować systemu od nowa
Wystarczy kliknąć na skrót do programu prawym przyciskiem myszki wybrać pokaż element docelowy jako
wskazać plik LctPOLUX ponownie kliknąć prawym przyciskiem w zakładce zgodność zaznaczyć URUCHOM TEN PROGRAM JAKO ADMINISTRATOR i zatwierdzić OK
Teraz ponownie uruchamiamy i już jest ok :)
4.W trakcie aktualizacji na wersję 7.83 ale czasami też na wcześniejszych zmienia się język programu
można w prosty sposób sobie z tym poradzić używając programów do zmiany języka

5.Czasami zdarza się ze BSI jest zabezpieczone kodem po sprzedażowym 01134 - 03114
Citroen ,Peugeot
6.Numer dam jeżeli nie można znaleźć z naklejek można wyliczyć na podstawie daty produkcji za pomocą kalkulatora
7. Jeżeli już musicie przeinstalować Diagboxa to dobrze jest użyć programu czyszczącego DiagBox Uninstall and Cleaner

8.Jeżeli w trakcie instalacji dostajecie informacje z zapory windows czy zezwolić takiej a takiej aplikacji na połączenie z internetem PAMIĘTAJCIE NALEŻY ZA KAŻDYM RAZEM ZEZWOLIĆ
w innym przypadku program nie będzie działać prawidłowo
9.W trakcie instalacji musi być podpięty zasilacz do komputera inaczej wyskoczy komunikat podłącz do sieci i nie chodzi tu o podłączenie do internetu tego raczył bym unikać

10.Nie jest dobrym pomysłem instalowanie diagboxa na komputerach wyposażonych w procesory amd ,atom innych market-owych wynalazkach

I teraz najsmutniejsze ze względu na otwarty charakter forum i brak miejsca gdzie można podzielić się przydatnymi linkami proszę pisać na prv
Witam,
Od ponad roku używam Diagbox 9.128 na WMW17.
Wczoraj właczyłem po dłuższej przerwie i program się nie uruczamia.
Pojawiają się 3 małe kwadraciki, które bez końca się poruszają i nic z tego nie wynika.
Bardzo proszę o podpowiedź co można z tym zrobić.
Pozdrawiam, Mirek

Do góry Bottom