• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Diagnostyka bez tajemnic za pomocą testera DS150E

amatormechanik

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Rzeszów
Dolacze sie do tematu jesli pozwolicie. Ostatnio mialem okazje "byc delegowanym" do innego warsztatu balacharskiego. I wcale sie nie dziwie ze mechanicy tam pracujace niektorzy oczywiscie dorabiaja po godzinach. Skoro Pan pracodawca zatrudnia na smieciowki(tak wiem teraz jest pelny zus) ale prawda jest taka ze ten papier moga wsadzic sobie w.... Poza tym jak uslyszalem o zarobkach to nie wiedzialem czy sie smiac czy plakac. A tak przy okazji ciekaw jestem informacji o DSie bo nawet nie mam kiedy go przetesowac:)

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
2200 na smieciowce podkapackie

Czyli pracodawca płaci 3800zł, wychodzi ok. 24zł za godzinę przy założeniu 160h pracy w miesiącu. Do tego dolicz ubrania robocze itd, więc zaokrąglijmy do 25zł na godzinę. Teraz taki warsztat biorący 50zł za godzinę (a podejrzewam, że takie właśnie są stawki na Podkarpaciu) jak ma zapłacić więcej pracownikowi? Nie da się :)

amatormechanik

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Rzeszów
jakie ubrania robocze:)chyba ze sami sobie kupia:) zero bhp a o kazdy klucz musza sie sto razy prosic, nie mowiac o trytytkach:)

Do góry Bottom