• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Diagnostyka przez Thinkdiag a może coś innego?

Styber

SuperMechanior
Punktów
55
No to pewnie dlatego uważasz, że
Posiadałem tez klona Delphi DS150e ale było bardzo słabo juz na etapie odczytywania błędów.

W wersji jednopłytowej i najnowszym aktualnie sofcie z witaminą potrafi sporo. Generalnie im nowszy rocznik tym lepiej.

Jak możesz wyłożyć więcej to jak wyżej - Launch. Albo jeszcze ze swojej strony polecę Autel MX808.

daa_ban

Początkujący
Punktów
0
W zasadzie zdecydowałem się na Diagzone + głowica i teraz dwie rzeczy mnie zastanawiają:
1. W innym temacie coś takiego przeczytałem (autor to sivyx) :
Thingdiag old ale najlepiej wyprodukowany po lutym tego roku, to będziesz mógł na rok wykupić Diagzone. Po roku jak chcesz aktualizować to płacisz jak nie to używasz jak jest.. Thingdiagi old wyprodukowane wcześiniej diagzone tylko na 2 lata
I trochę jestem zbity z tropu bo wypowiedź jest z tego roku więc urzadzenie które ma w nazwie old ma być najpóxniej z lutego tego roku? Jak to ustalić?

2. Na YT widziałem filmiki na którym diagzone działa z głowicą Mucar BT200 która jest wyraźnie tańsza - dlaczego jej się nie proponuje? Jest problem z połączeniem tego ze sobą czy oferuje mniejsze możliwości?

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-28
Miasto
Rybnik
Kup sobie do tego przejsciówke, czasami nie ma miejsca bo ten thinkdiag ma grubą obudowę.

piotkud

Nowy
Punktów
0

michal_michal

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
131
Dobra diagnostyka za małe pieniądze? Jak planujesz kupić Forda to kup Forscana, taniej być nie może a robi dużo.
Nie wiem jak te chińskie autocomy ale może rzeczywiście jak już zostało powiedziane kup to MaxiEcu za 3 koła masz fulla legalnego a nie podróbki. Niestety nic co tanie nie jest dobre. Sprzęty za 15k PLN potrafią się nie sprawdzać.

daa_ban

Początkujący
Punktów
0
Odkopię temat - kupiłem Thinkdiaga na aliexpress, jego nr seryjny to 979860xxxxxx. Powinna to być wersja old boot ale wklepuję na stronie diagzone.com cały numer seryjny to otrzymuję komunikat "Test free EOBD to be sure device supported". Jeszcze nie rozpakowałem urządzenia i zastanawiam się czy będzie jakiś problem ponieważ gdy szukałem informacji o "old boot" to był podawany nr seryjny 97986_1_xxxxxx czyli teoretycznie nowszy.
Jeszcze przy okazji mam dwa pytania:
1. Zamiast Thinkdiaga nie lepiej kupić Autel AP200 lub Mucar BT200 i połączyć z DZ?
2. Czy X-Diag nie jest dobrą alternatywą dla diagzone? Zdaje się, że będzie tańszy przy tej samej funkcjonalności; nie mam tylko pewności czy zadziała z Autelem AP200.
Im więcej o tym czytam tym mam wekszy mętlik w głowie :/

piotkud

Nowy
Punktów
0
Odkopię temat - kupiłem Thinkdiaga na aliexpress, jego nr seryjny to 979860xxxxxx. Powinna to być wersja old boot ale wklepuję na stronie diagzone.com cały numer seryjny to otrzymuję komunikat "Test free EOBD to be sure device supported". Jeszcze nie rozpakowałem urządzenia i zastanawiam się czy będzie jakiś problem ponieważ gdy szukałem informacji o "old boot" to był podawany nr seryjny 97986_1_xxxxxx czyli teoretycznie nowszy.
Jeszcze przy okazji mam dwa pytania:
1. Zamiast Thinkdiaga nie lepiej kupić Autel AP200 lub Mucar BT200 i połączyć z DZ?
2. Czy X-Diag nie jest dobrą alternatywą dla diagzone? Zdaje się, że będzie tańszy przy tej samej funkcjonalności; nie mam tylko pewności czy zadziała z Autelem AP200.
Im więcej o tym czytam tym mam wekszy mętlik w głowie :/
Cześć ja mam głowice thingdiag 97986_2 i działa z diagzone jest to lepsza głowica od autelem
Automatyczne połączenie postów:

Jak chcesz iść w program diagzone co mi się wydaje że jest ok to tylko głowica thingdiag

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom