• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dołożenie systemu bezkluczykowego ford

pawlo5x

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kalisz
Witam Was Panowie,
Mam pytanie odnośnie forda S-Max.
Czy istnieje możliwość dołożenia do niego żeby auto odpalało z guzika albo coś podobnego np. coś podobnego jak ma bmw e90. Dzięki wielkie za pomoc

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Pikuś. Ja bym chciał w BMW e90 otwierać maskę tak jak w Fordzie.
Da się zrobić?

Diago nie da rady. On tylko tdi swap end tuning maps

Koorva dobrze to WOODOO napisał- AMEBIZM.
"
"Dołożenie systemu bezkluczykowego ford"

Ostatnia edycja:

kotoy

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
175
Miasto
Jabłonna Lacka
Ale to zawsze tylko 4 cylindry, a 6 robi już wystarczający moment żeby fajnie jechało poza tym jak będziesz ambitny to uturbisz i będzie 600KM

kotoy

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
175
Miasto
Jabłonna Lacka
Miałem pastucha 3.2 i średnio 10l pb przy 250 kucach 4 łapach i dsg. Nie mów że 1.8t będzie dużo bardziej ekonomiczne (turbo żyje turbo pije)

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Jest to wykonalne . Najprościej znaleźć rozbitego dawce i przełożyć z niego cala elektrykę i elektronikę . Koszt 2/3 wartości pojazdu . Opłacalność - brak , taniej sprzedać swój samochód i kupić taki z tym wyposażeniem jakim potrzebujesz . Czasy kiedy opłacało się cos dołożyć do samochodu się skończyły . Powiazanie elektroniczne pomiędzy wszystkim jest tak duże ze każde dołożenie czegoś do samochodu jest drogie w wykonaniu .
Zdążają mi się tacy klienci którzy maja zachcianki ale po podliczeniu kosztów operacji szybko rezygnują bo myśleli ze się zmieszczą w 500 zł , a okazuje się 2-4 tys. zł .

lubieto

SuperMechanior
Punktów
27
Po co przekładać cała elektrykę elektronike ?? Skoro można chwile pomyśleć zajrzeć w schemat , dołożyć przewody które są potrzebne albo coś przepinować, kupić potrzebne graty do modyfikacji , dokodować wyposażenie i tyle. No i czasami Vin trzeba też zmienić.

Moim zdaniem do nowszych samochodów przyjemniej się dokłada doposażenie.

Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
lubieto - tak zgadza się pod warunkiem ze nie jest to ford . Po drugie dołożenie systemu bez kluczykowego to inna historia i jeśli nie próbowałeś tego przełoży to nie wiesz o czym piszesz. Ja to robiłem w renault drugiej generacji i to nie jest dołożenie 10 kabelków . To jest masa anten , styczników , immo itd. I o ile w renault serwisówka prowadzi cię za rękę by przekodować moduły o tyle w fordzie to nie ma nic takiego :( i najprościej przełożyć całą elektronikę .

pawlo5x

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kalisz
Czyli nie warto się brać za pierdoły żeby były tylko dla przyjemności. Niech inni się podejmują jak mają czas. Dzięki wielkie Panowe za radę. Pozdrawiam

Do góry Bottom