• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dobre klucze do prac przy samochodzie

Matidk

Nowy
Punktów
0
Witam serdecznie myślę że w dobrym dziale zadaje pytanie;)

Chciałem się zaopatrzyć w dobre klucze płasko oczkowe i nasadowe
cena nie gra roli

1. podajcie jakieś przykłady dobrych kluczy płasko oczkowych komplet 25-26 szt tak 500zł myślałem nad jonnesway ale może coś z dożywotnią gwarancją
  2. klucze nasadowe też duży komplet myślałem nad yato 173 elhttp://allegro.pl/zestaw-kluczy-yato-yt-3893-173cz-1-4-1-2-gratis-i4352852814.html ale chce coś z wyższej półki i moge dać max 600zł :confused:

motodoktor

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Woj.Pomorskie
To moze ''snap on'' za komplet od 10 do 19 bagatela jedyne 1000zl.slownie tysiac zlotych. (Jak by kto pomyslal ze mi sie zera pomieszaly:))

Matidk

Nowy
Punktów
0
ale king tony nie ma takiego zestawu co yato coś koło 173 elementy bo takie coś mi jest potrzebne tylko lepsze

Rajek

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Warszawa
Motodoktor ale urok Snap-On polega na tym, że jak już coś zepsujesz (a do tego trzeba się porządnie postarać), to w ramach dożywotniej gwarancji miły Pan przyjeżdża Ci pod drzwi warsztatu i wymienia uszkodzony klucz na nowy. Bez kosztów, czy użerania się z reklamacjami. A taki luksus musi niestety swoje kosztować :) Czasem żałuję, że nie mieszkam w stanach

motodoktor

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Woj.Pomorskie
Motodoktor ale urok Snap-On polega na tym, że jak już coś zepsujesz (a do tego trzeba się porządnie postarać), to w ramach dożywotniej gwarancji miły Pan przyjeżdża Ci pod drzwi warsztatu i wymienia uszkodzony klucz na nowy. Bez kosztów, czy użerania się z reklamacjami. A taki luksus musi niestety swoje kosztować :) Czasem żałuję, że nie mieszkam w stanach

Raczej watpie by w Polsce byl servis snap on i w dodatku jezdzil pan po warsztatach.W uk to owszem jak najbardziej.Jest i servis jest i pan jezdzacy po warsztatach

Rajek

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Warszawa
Motodoktor dlatego napisałem, że żałuję iż nie mieszkam w USA. W Polsce te klucze można nabyć jedynie drogą pośrednią. Co nie zmienia faktu, że z ogólne opinii te klucze są niezniszczalne

motodoktor

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Woj.Pomorskie
Motodoktor dlatego napisałem, że żałuję iż nie mieszkam w USA. W Polsce te klucze można nabyć jedynie drogą pośrednią. Co nie zmienia faktu, że z ogólne opinii te klucze są niezniszczalne
Co do tej niezniszczalnosci to powiem na swoim przykladzie.
Kiedys Pracowalem w miejscu gdzie uzywano narzedzi snap-on tej starszej generacji tj wyprodukowane ok 1990-2005r i faktycznie BYLY NIEZNISZCZALNE.przez kilka lat pracy moge na palcach policzyc to co mi sie ulamalo czy ukrecilo, a narzedzia latwego zycia nie mialy oooojj nie(servis landrovera).
Teraz pracuje w zakladzie gdzie robi sie w 95% osobowki czyli nazedzia i ja mamy o wiele latwiej.Tylko te narzedzia (tez snap-on) sa wszystkie nowej generacji wyprodukowane po 2010r i powiem tak,ze te nowe nawet do piet nie dorastaja tym starym.DUUUUZO slabsze.
Podsumowujac-stara generacja byla warta swojej ceny JAK NAJBARDZIEJ.W przypadku tej nowej to moim zdaniem juz nie.Choc nie zmienia to faktu samej gwarancji bo co piatek przyjezdza pan i wymienia na nowki bez zadnego problemu

olek39

Uczestnik
Punktów
0
Kiedys po prostu inna jakosc byla, w domu nadal mam klucze ktore maja po 30-40 lat, wyrobione mocno ale daja rade, a to co w ostatnich 10 latach sie kupilo to szmelc non stop do wymiany

unadarek

Gaduła
Punktów
14
Bo teraz jak i w produkcji samochodów rządzą księgowi nie inżynierowie, dużo i tanio bo marka już wyrobiona !!!

olek39

Uczestnik
Punktów
0
Nie wiem, jeśli nadal się zastanawiasz to może weź sobie klucze z proline, ostatnio dużo dobrego o nich mi sie obiło o uszy

Bartek-diesel

SuperMechanior
Punktów
80
Miasto
Mojsławice
neo mam imbusy tylko i sa dobre, mam tez skrzynki craftsman i skrzynka pokazana prze fructon jest srednia, zas plasko oczkowe sa fajjnej jakosci.
Generalnie bazuje na jonsway
nie jest moze niesmiertelny, ale np jak peknie grzechotka to wymienia sie caly wklad za 30zl :)
A naprawde trzeba rury y to urwac

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Mam kilka nasadek gedore :) zapewne od nich wziela sie nazwa tego narzedzia

tygrys445

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Koło
a słyszeliście o kluczach stosowanych w fabryce vw słyszałem ze te klucze są pokryte czymś i są trwalsze od zwykłych 5x

Do góry Bottom