• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dobre klucze do prac przy samochodzie

Jacek.dd

Nowy
Punktów
0
Miasto
Miechów
Ja ostatnio kupuje narzędzia Toptul , też mają dożywotnią gwarancje . Bardzo wytrzymałe i nie są gabarytowo duże.

olek39

Uczestnik
Punktów
0
a słyszeliście o kluczach stosowanych w fabryce vw słyszałem ze te klucze są pokryte czymś i są trwalsze od zwykłych 5x
Pewnie pokryte euro :p Ja bym nie szukał jakichś diamentowych kluczy tylko kupił zwykłą porządną markę, tanie klucze nieraz przeżywają dłużej niż drogie zestawy.

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Witam.
Tańsze klucze nie muszą być kiepskiej jakości. Mam tanie klucze ponad 40 lat i ciągle ich używam. Tanie klucze mają wielką zaletę, bez bólu serca można je własnoręcznie modernizować na miarę potrzeb.:)

Załączniki

• IMG_0768m.JPG
    IMG_0768m.JPG
    70,7 KB · Wyświetleń: 64

olek39

Uczestnik
Punktów
0
Dokładnie tak jak @jacek grabowski mówi, kupowanie kluczy za 400-500zł mija się z celem w większości warsztatów, prościej zainwestować w tańsze narzędzia

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Miasto
Kuj-Pom
Tylko Pan Jacek mówi o tańszych kluczach z przed "40 lat". Wtedy robili inne tanie klucze niż dziś ;)

Enew

Uczestnik
Punktów
0
Dzisiaj jest większy wybór niż kiedyś, ale wciąż możliwe jest trafić na porządne narzędzia o wiele tańsze niż te za 400 - 500 zł, jak olek pisał. Grunt to znać przyszłe zastosowania i popytać bardziej doświadczonych osób.

Czesterr

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
Ja od siebie polecam PROXXON bardzo dobra firma. Posiadam wiele zestawów z tej firmy i nigdy mnie nie zawiodły.

Do góry Bottom