A jeśli odległość czujnika od koronki jest za duża? Nie wywali błęduOczywiście ze korzystai z innych tez korzysta
nawet z informacji sterownika korzysta ... Gdyby był uszkodzony któryś z czujników obrotu kół to by świeciło abs+esp( w niektórych autach kontrolka samochodu z dwoma zygzakami)
Czym są ABS i ESP? ABS to system zapobiegający blokowaniu kół podczas hamowania (zapobiega blokowaniu się kół podczas hamowania). ESP - system stabilności kursu walut (nie pozwala aucie wpaść w poślizg, samodzielnie hamując niezbędne koła).
Dzień dobry. Chciałam to sama naprawić, ale widzę, że bez zdiagnozowania poprzez komputer wymienialabym wszystko pokolei.Miałem podobny temat w Volvo V50 , ten sam układ , wymiana czujnika przyspieszenia , adaptacja , i śmiga . Ale na początek livedata parametry z czujnika. Podstawową sprawą odczyt błędów .
Automatyczne połączenie postów:
Nasuwa się, pytanie czy zamierzasz sam to naprawić, czy tylko pytasz żeby zabłysnąć , jak oddasz auto do mechanika. Pytam bo mam czasem takich klientów. I czasem głowa puchnie po dłuższej rozmowie.
Dzień dobry. Chciałam to sama naprawić, ale widzę, że bez zdiagnozowania poprzez komputer wymienialabym wszystko pokolei.