• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

DODGE JOURNEY 2.0 crd (automat) Gaśnie przy hamowaniu

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Jak nie pali to czegoś mu brak i będzie to widać w parametrach, poza ciśnieniem paliwa, bo to nie CR. Manometr na tandem rozwieje wątpliwości

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Kolega widać mądrzejszy :D
Bawcie się dalej z mechanikiem w zgadywanki. Oferta 200f cały czas aktualna.

VARDENUS

Początkujący
Punktów
0
jeszcze sie pobawie a oferta 200 jest smieszna bo tyle to ja dostane na złomie a dostałem oferte 800 od pewnego pana wiec nie szukam ofert a e raczej rozwiazania

jesli chodzi o ta pompę tandem to jest wymieniona na inną nie nową ale inną i dalej to samo wiem że mecznik podłączał tam manometr bo robił to przy mnie w momencie zaraz po wystąpieniu problemu .

Ostatnia edycja:

VARDENUS

Początkujący
Punktów
0
czy jest możliwe ze niema przekaźnika pompy paliwa tylko bezpiecznik ?

Piotr_skc

SuperMechanior
Punktów
74
Miasto
Skierniewice
Ciekaw jestem rozwiązania. W tym aucie trafić na błąd to trzeba mieć szczęście. Ten samochód nie komunikuje żadnych błędów! Tylko jakieś wartości rzeczywiste można podglądać. Dodam ze skrzynia biegów też może siać zamieszanie w pracy silnika.

Mój gaśnie podczas wrzucenia na D od razu po odpaleniu.dałem.sobie spokój narazie póki jeździ.

VARDENUS

Początkujący
Punktów
0
Witam ponownie
Dzisiaj byłem u mechanika i podłączyliśmy manometr na pompę tandemową i trochę pojezdziłem , co prawda auto nie zgasło ale zanim silnik się rozgrzał cisnienie utrzymywało sie na 0,5 bara po rozgrzaniu zarówno na dolocie jaki i na odpływie oczywiscie na odwrut po wciśnięciu gazu cisnienie spadało niemal do zera ( jak pisałem nawet po 2 godzinach jazdy nie zgasł ) jakie powinny być cisnienia ?

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
0.5 pompa wstępna a tandem 7 bar na wolnych. Albo mi się silniki porypaly i to co napisałem nie ma nic do tego hehe.

Ostatnia edycja:

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Przecież oni nawet nie wiedzą co robią :D Na pierwszej stronie już wszystko napisałem co i jak.
Lubią się bawić, to niech się bawią.

Oferta 200F cały czas aktualna ! :D

VARDENUS

Początkujący
Punktów
0
a może zamiast składać oferty podejmiesz sie naprawy :)

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Wszystko masz napisane na pierwszej stronie ;)

oddaj do mechanika, a nie "mechanika" i problem z głowy.

VARDENUS

Początkujący
Punktów
0
no tu muszę się z tobą zgodzić ale kurcze gdzie szukać dobrego mechanika :)

VARDENUS

Początkujący
Punktów
0
gasnie podczas przeciazenia przy hamowaniu czy przy zwalnianiu?
Jak by ci to wytłumaczyć jest to tak niespodziewane i zdążyło mi się tylko kilka krotnie że trudno wyczuć dokładny monet czy jeszcze mam hamulec wciśnięty czy już nie a że to automat to trudno wyczuć czy jeszcze jest na biegu czy się tylko toczy jeśli była by to regula to łatwiej by było zdiagnozować . Jak pisałem dziś po podłączeniu manometru jeździłem prawie 2h i pizdek nawet się nie zajaknoł . Staram się znaleźć jakiś specjalistów tylko zajmujących się systemem paliwowym ale kurcze każdy jest specjalistą ale do wymieniania części :)

Do góry Bottom