• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Drzy kierownica przy 110-140 km.

Punktów
0
Miasto
Katowice
Witam mam pewien problem z którym się borykam około dwa miesiące już a owym problemem jest ze drży mi kierownica przy prędkościach 110-140~~ km/h
Na początku myślałem że to tarcze do wymiany, ponieważ nie dość ze drgania były od 110-120 km/h jakoś i ze wzrostem prędkości się nasilały i przy hamowaniu dudniło to decyzja padła na tarcze.
Tak, tarcze były do wymiany i jak je wymieniłem dudnienie ustało, ale drżenie kierownicy nie tylko zakres drżenia kierownicy się zmienił że do 140km/h drży potem ustępują drgania. Myślę sobie być może objawem jest źle wyważone koło/koła. Wsiadłem w auto pojechałem wyważyłem, na jednym kole minimalnie było źle wyważone ale zrobili mi to i już myślałem ze w końcu mogę jeździć normalnie ale nie bo nadal jest to samo ..
Końcówki gałek kierowniczych mam okej, sprawdzałem.
Ja już głupieje co to może być :nailbiting:

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
u mnie w audi bylo identycznie -skonczyło sie na wymianie piasty :( teraz znowu moge szybko jezdzic ;)

tam sa jeszcze łozyska i gumy i tylne kola i duzo innych czesci a moze półoś

jak tylno napedowy moze byc wał

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
wiem ,tylko napisałem ze u mnie tak było ;) nawet nie wiemy jakie to auto :)

jeju teraz zobaczyłem ze mamy do siebie kilka chwil :D

chyba ze jestes z okolic ANKARY;)

Punktów
0
Miasto
Katowice
To civic z silnikiem diesla czyli napęd na przód.
No opony są okej 2 letnie Pirelli.
Podjadę w inne miejsce i zobaczymy. Dam znać za niedługo wam a jak ktoś ma jakiś pomysł to niech pisze

Do góry Bottom