• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dwumas a korekty pompowtryskiwaczy

potentator

SuperMechanior
Punktów
3
Czy zuzyty/zakleszczony dwumas może mieć wpływ na korekty dawek pompowtryskiwaczy na wolnych obrotach? Czy spotkał się ktoś z takim przypadkiem że nie dające metalicznych stukow koło było zużyte?

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
na oba pytania odpowiedź brzmi:

tak.

grafika wyjaśniająca:

Ostatnia edycja:

potentator

SuperMechanior
Punktów
3
Nie to milionerzy, ciekawe czym odczytasz w mitsubishi korekty milosniku

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Ostatnia edycja:

karwa raz dwa trzy

SuperMechanior
Punktów
39
Miasto
wies kolo miasta
Nie wiedziałem ze to mituwishi. A skoki korekt to jest objawy zużytej dwumasy. Insekciku robisz tu za rozsmieszacza pani Joli G-B.?

Nie wiedziałem ze to mituwishi. A skoki korekt to jest objawy zużytej dwumasy. Insekciku robisz tu za rozsmieszacza pani Joli G-B.?

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz

Myślałem że cię rozsmieszę jondirko.

karwa raz dwa trzy

SuperMechanior
Punktów
39
Miasto
wies kolo miasta
Sztywne sprzeglo nie nic do dwumasy. Przecież wiesz jak w kompie czyta sie dwumase. Ja nigdy nie wymontowywalem dwumasy. Ale wiem jak zachowuja sie korekty. Mazanie w smarach jest dla innych.

Sztywne sprzeglo nie nic do dwumasy. Przecież wiesz jak w kompie czyta sie dwumase. Ja nigdy nie wymontowywalem dwumasy. Ale wiem jak zachowuja sie korekty. Mazanie w smarach jest dla innych.

potentator

SuperMechanior
Punktów
3
korekta korekcie nierówna... a dwumas dwumasie nie równy, cóż zrobić wiem, jak można sprawdzić ale przekładanie jest bez sensu... wtrysków

potentator

SuperMechanior
Punktów
3
Trzeba chyba dać nowy silnik hm...??? Skoro same szpece od mechaniki :(

hogugun

Bywalec
Punktów
7
Siemka, nie za często czytam wypowiedzi na forum a ten temat jest dla mnie wybitnym potwierdzeniem moich przypuszczeń i domysłów dla czego nie powinienem tego robić.
O czym wy tu pierodlita? Gość zadał pytanie i oczekuje konkretnej odpowiedzi..A tu same z zada wyssane gadki. Jakiś VCDs? O co tu chodzi?
I co mają wtryski do uszkodzonego koła dwumasowego? Jak silnik kuleje bo mu się korekty rozjeżdżają to winny jest układ paliwowy-pompa albo wtryski ew. czujnik ciśnienia paliwa- a nie mechaniczne uszkodzenie dwumasy..
Silnik jest układem mechanicznym który nie posiada czujnika wibracji jakie występują przy uszkodzeniu zespołu sprzęgła. Nadmienię tylko że korekty wtrysków sprawdza się na biegu jałowym!

Do góry Bottom