• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dwumasa vectra c 2.0 dti

damian19881

Początkujący
Punktów
0
Miasto
janowiec wlkp
Witam koledzy mam pytanie siada mi dwumasa w mojej vectrze i pytanie brzmi czy zakładał ktoś sztywne sprzęgło w takim Oplu bo mechanik powiedział że są takie dostępne i tańsze niż dwumasa tylko nie wie jak się ono spisuje. Pozdrawiam.

damian19881

Początkujący
Punktów
0
Miasto
janowiec wlkp
Tego właśnie się bałem że było by za fajnie zrobić całe sprzęgło za 1000 zł. Chociaż kolega mi mówił że zakładał do skody i było ok, ale to jest ryzyko.

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Równiez potwierdzam słowa kolegi toomii, montowałem kilka razy i juz więcej nie chce. Niby na odpowiedzialność klienta ale i tak miał pretensje. Teraz albo biore na papierze oświadczenie, albo kazuje jechać gdzie indziej.

hermank

Początkujący
Punktów
0
Witam,
Nie chce nowego wątku zakładać, mam wymienione sprzęgło, ale po tym zabiegu nie ma prądu. Po przekręceniu stacyjki wszystkie kontrolki świecą, ale nie kręci i nic się nie dzieje. Czy to może mieć coś wspólnego?? Dzięki

bono09

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Szczecin/ Gorzów Wlkp.
Witam,
Nie chce nowego wątku zakładać, mam wymienione sprzęgło, ale po tym zabiegu nie ma prądu. Po przekręceniu stacyjki wszystkie kontrolki świecą, ale nie kręci i nic się nie dzieje. Czy to może mieć coś wspólnego?? Dzięki
Zapewne przy ściąganiu skrzyni zdjęto też rozrusznik. Może źle podłączony kabel od wzbudzenia?

TimeBandit

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Złotów
Witam,
Sprawdz rozrusznik na krótko czy działa np. podłącz go na stole do akumulatora obojętnie jakiego. Sprawdź czy na cienkim kablu który wzbudzającym elektromagnes jest zasilanie 12v trzymając kluczyk w pozycji odpalania jeśli jest to problem z rozrusznikiem będzie a jeśli nie to najprawdopodobniej przekaznik szlak trafil. Przerabiałem temat aku odłączone do wyciągnięcia skrzyni po ponownym zamontowaniu zero reakcji a wszystko się ładnie paliło na desce.

hermank

Początkujący
Punktów
0
Sprawdz rozrusznik na krótko czy działa np. podłącz go na stole do akumulatora obojętnie jakiego. Sprawdź czy na cienkim kablu który wzbudzającym elektromagnes jest zasilanie 12v trzymając kluczyk w pozycji odpalania jeśli jest to problem z rozrusznikiem będzie a jeśli nie to najprawdopodobniej przekaznik szlak trafil. Przerabiałem temat aku odłączone do wyciągnięcia skrzyni po ponownym zamontowaniu zero reakcji a wszystko się ładnie paliło na desce.
Jesteś wielki :)

Do góry Bottom