• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

dziewczyna-mechanik

anulka17

Nowy
Punktów
0
interesuje się motocyklami i autami. Chce iść do szkoły zawodowej jako mechanik samochodowy. Czy opłaca mi się iść?

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Jak masz dobre chęci i ciągnie cię w tym kierunku to idz i się ucz :) tylko pamiętaj że to ciężka praca i pod paznokciami często będziesz miała brud a do tego obdarte dłonie :) ale taki urok mechaniki :) moja dziewczyna ostatnio głowice w audi ściągneła z niewielka moją pomocą i zastanawiam się czy nie uczyć jej dalej bo klientów wtedy by bylo bardzo dużo :) by sobie tylko pocieszyli oko a później trzymali by się za kieszeń jak przyszło by do płacenia :)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
To zależy w jakim sensie pytasz czy się opłaca, jeśli chodzi o pieniądze to zależy gdzie trafisz i w jakim województwie mieszkasz, mechanicy różnie zarabiają, pewne jest że trzeba mieć do tego serce, chęci i umiejętności manualne :) no i wiedz że jest to brudny fach

dicappo

SuperMechanior
Punktów
2
Jeżeli to jest Twoja pasja to się opłaca, chociaż tak jak wszyscy piszą zarobki mogą być różne. Jeżeli miałabyś do wybor to jednak lepszy byłby elektromechanik, bo teraz co raz więcej elektroniki w samochodach. Potem możesz postarać się też o praktyki i zdobyć uprawnienia diagnosty samochodowego. Tutaj jest mój temat http://forum-mechanika.pl/threads/książki-i-rzeczy-na-początek.12329/ w którym dużo odpowiedzi jest o tym jak bez szkoły się uczyć chociaż to będzie trudniejsze i musisz pomyśleć może warto jednak iść do liceum zdobyć w wakacje jakieś praktyki w warsztacie, a potem studia gdzie można wybrać specjalizację związaną z samochodami.

Polders

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
271
Jeśli jeszcze nie wiesz jaką szkołę wybrać, tutaj przesyłam linka, sam do niej uczęszczałem i polecam w 100%
http://www.csm.auto.pl/
szkoła polegała na elerningu podstawy uczyli w necie, później jedzie się na praktykę 2 razy w semestrze po 3 dni. Odbywa się to przez 2 lata i kończysz z tytułem technika.

Doskolali prowadzący którzy samochody znają od podszewki.

anulka17

Nowy
Punktów
0
Byłam w kilkunastu warsztatach i nigdzie mnie nie przyjęli bo jestem dziewczyną.

Do góry Bottom