• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dziwne zuzycie opony

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
Na oponie masz napis ''giugiaro design'' to dużo wyjaśnia hehe.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
oczywiście że będzie miększa,przecież tam już niema sporej części gumy
OJP, przecież ja piszę o nie jeżdżonych oponach, a nie już wyciachanych, naprawdę nie kumasz bazy?

@Jarzi
ty masz wulkanizację i robisz opony? zmień markę kondonów, bo te Vredy są wredne, to już nie ta sama opona. Michałki albo Danki i z głowy.
Załóż na ten sam samochód co tnie gumę inne gumy i sprawdź, dla klienta będziesz gość a dla ciebie będzie dużo informacji.
Wiedza kosztuje więc jeden kpl. opon cię nie zbankrutuje. Ja tak robię i pod drzwiami samochody się nie mieszczą.;)

Ostatnia edycja:

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Pewnie o pokrewieństwo AR chodzi :D
Załóż na ten sam samochód co tnie gumę inne gumy i sprawdź, dla klienta będziesz gość a dla ciebie będzie dużo informacji.
Wiedza kosztuje więc jeden kpl. opon cię nie zbankrutuje.
Gorzej będzie jak obskoczy takich 10 klientów ze swojej kieszeni....
Trzeba reklamować...
Osobiście właśnie jest to jeden z powodów dlaczego nie handluję oponą.... Marża do d***py, a odpowiedzialność spora. To nie 2009 rok. Na all***o wystawione kapcie za cenę hurtową (albo o 10zł wyższą).... Wolę wziąć więcej za usługę i mieć wiatr z głowy. W razie jakichś akcji tego typu klient będzie się bujał sam :D ....

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
@Szumek72
Na nadchodzący sezon w pełni zrezygnowaliśmy z Vredesteinow. Szkoda, bo poprzednie modele były bardzo dobre.

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
OJP, przecież ja piszę o nie jeżdżonych oponach, a nie już wyciachanych, naprawdę nie kumasz bazy?
a ja się tego miałem domyśleć ?
jp.:confused: Ty GOŚĆ "pełną gębą":rolleyes: musisz być, jak potrafisz wyczuć różnice w miękkości w "out" i "in side"
po prostu chyle czoła :oops:

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
jak byś przeczytał całość tematu to byś wiedział, że chce reklamować u producenta...co używki miał reklamować z niewiadomego pochodzenia? no zastanów się, trochę inteligencji i pomyślunku i nie musiał byś pisać że "chylisz czoła". Ja już trochę opon przerzuciłem i jak widzisz skąd jestem to miałem do czynienia też z oponami z wkładkami przeciw przestrzeleniu koła, oczywiście auta instytucji a nie prywatne;)
Jak znasz się na robocie to z doświadczenia spojrzysz i już wiesz co może być przyczyną.
wesołych świąt życzę..

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Te wkładki to sporo zabawy.

Pewniak19

Bywalec
Punktów
9
Witam. Spotykałem się kilka razy. Dzisiaj miałem i30 na wymiana opon właśnie Vredestein Sportrac 5. Dwie przednie wyglądają podobnie jak u kolegi Jarzi. Lewy przód tak jak na zdjęciu .Prawy przód mniej podjechana. Tył stan idealny. Według mnie ewidentna wada opon.

Załączniki

• vredestein.jpg
    vredestein.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 54

scyzoryk

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
Grajewo
Moze opony są tak sztywne ze w koleinach tnie krawędź i do tego mieszanka sprzyja zjawisku.

Ostatnia edycja:

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Mi handlopex odpisał, zę za mało powietrza było... :) właśnie prowadzę rozmowy z producentem.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Moze opony są tak sztywne ze w koleinach tnie krawędź i do tego mieszanka sprzyja zjawisku.
To by musiały być koleiny że hoho :) Nie wyobrażam sobie co by z runflatami taka koleina robiła :)

scyzoryk

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
Grajewo
Masz rację, ale tak wycięte opony to też niecodziennosc.

marcin-vw

Początkujący
Punktów
0
Miasto
myślenice
witam ja też jezdze na vredestynach i po 2 sezonach stało się tosamo aż druty widać na wewnętrznej stronie w 4 oponach na odległości 30 cm nie na całym obwodzie więc na pewno to jest wada produkcyjna

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Temat w sumie zakończony. Po 3 odwołaniach od decyzji hurtowni dostałem pismo z Vredesteina, że odrzucają reklamacje, ale nie sa w stanie podać przyczyny takiego zużycia. Normalnie cyrk. W związku z zaistniałą sytuacją skończyliśmy handel marka Vredestein, a klientom dotkniętych tym problemem dajemy używki innej marki z głębokością bieżnika odpowiadająca głębokości zdjętego Vredesteina. A firma Vredestein niech sie pałuje.

Do góry Bottom