• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dziwny dzwięk Wtryskiwacza i skaczace cisnienie 1.5dci

wybor

Nowy
Punktów
0
Witam
Auto megane 2 1.5dci 2003r regenerowałem wtryskiwacze i pompę.Jeden z wtryskiwacze wydaje z siebie dziwne regularne piszczenie(takie niiiii niiiii )oraz ciśnienie na listwie skacze na wolnych z 230 do 500 i jest takie jakby kichniecie i spada do 230 i rośnie do 500 i tak bez przerwy.
Clip pokazuje błąd: DF053 funkcja regulacji ciśnienia listwy.
Test przelewowe 30sek na 2k obrotów w menzurkach wszystkich tak samo po około 10ml
Co jest uwalone wtrysk i zawór ciśnienia na pompie czy może jedno z nich a może coś jeszcze innego?

jarek_g60

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Wojcieszyn
Regulator na pompie, miałem ostatnio tak w clio wtryskiwacz piszczał dość głośno, po zmianie regulatora wszystko ok

olmar

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
norwegia
to piszczą wtryskiwacze ,,tak sterowniki delphi regulują ,,zbijają cisnienie na railu w tych starszych
bardzo dobrze to słychać jak gasisz silnik ,,,edia pro z deltatechu pięknie to pokazuje
mogłeś zanieczyscic wtryskiwacze podczas montazu,, to normalne w tym modelu,,,wtryskiwacze do przeczyszczenia
no i czy wyczysciłeś układ paiwowy z opiłków?? np. czysciłeś rozdzielacz??

Ostatnia edycja:

adik33

SuperMechanior
Punktów
73
Wyczyść wtryski preparatem np ten od tec2000 jest świetny, sam z niego korzystam.

wybor

Nowy
Punktów
0
Rozdzielacz ta gwiazdę i przewody do wtrysków czyściłem odtłuszczaczem do hamulców do pompy nowe przewody i filter, tylko baku nie wyczyściłem. trochę nie mam warunków.
A wtryski jak czyścic na preparacie z paliwem czy samym tec2000 silnik odpalić?

wybor

Nowy
Punktów
0
wszystko co można było zrobić zrobiłem może ma ktoś jakieś pomysły clip już nic nie widzi a błąd dalej jest . na filmiku słychać o co mi chodzi

Do góry Bottom